My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την Υγεία

Ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή στη Βουλή η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, με θέμα «το Μνημόνιο και η νεοφιλελεύθερη πολιτική βλάπτουν σοβαρά την Υγεία στην Ελλάδα». Την ερώτηση, εκτός του προέδρου, Αλ. Τσίπρα, που αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, απεύθυναν στον αρμόδιο υπουργό 30 βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στη διάρκεια της συζήτησης, από τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και τους ερωτώντες βουλευτές, υπογραμμίστηκε σε όλους τους τόνους, ότι το Μνημόνιο βλάπτει σοβαρά τη Υγεία και ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αποδειγμένα αντικοινωνικά και ανθυγιεινά, εντείνουν τις κοινωνικές  ανισότητες και κυριολεκτικά εξοντώνουν τους φτωχούς και τους αδύναμους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ουσιαστική διάλυση του ΕΟΠΥΥ, την διογκούμενη επιβάρυνση ασφαλισμένων για την περίθαλψη και τα φάρμακα, τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων και ανασφάλιστων από το σύστημα υγείας, τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και φαρμακοποιών, από τα χρέη του κράτους και του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς. Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για άρσεις των αδιεξόδων και αναστροφής του δυσοίωνου, κατηφορικού δρόμου, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών της χώρας, την περιστολή της σπατάλης και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την επικράτηση ενός δημόσιου μοντέλου συστήματος υγείας, χωρίς αποκλεισμούς ή άνισες μεταχειρίσεις.

Ενδεικτικά, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τονίστηκε ότι :

  • Οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ της ζωτικής ανάγκης να σταματήσει ο μνημονιακός κατήφορος, να αρνηθεί η κοινωνία, τον εκβιασμό των δανειστών, να διακοπεί το νεοφιλελεύθερο πείραμα στη χώρα και στην Ευρώπη, να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα, και για λόγους Υγείας, από την ενδοτική στην τραπεζοκρατία και το κεφάλαιο συγκυβέρνηση.
  • Η δημόσια υγεία επιστρέφει στα επίπεδα του Μεσοπολέμου, με τον κίδυνο να επανεμφανίζονται ασθένειες «εξαφανισμένες» με τραγικές συνέπειες. Λύση τώρα για τον ΕΟΠΥΥ, είναι και η άμεση είσπραξη και απόδοση των 550 εκατ. και των 400 εκατ. ευρώ, που χρωστούν οι τράπεζες και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών, αντίστοιχα.

Η μνημονιακή πολιτική υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ. Από το 11,5% του 1987 ο κρατικός προϋπολογισμός διαθέτει αυτή τη στιγμή το 3% για τη δημόσια υγεία. Η πραγματικότητα είναι ζοφερή : Κλίνες και τμήματα ουσιαστικά δε λειτουργούν, λόγω κυρίως της υποστελέχωσης και την αντικατάσταση μόλις ενός λειτουργού της Υγείας σε κάθε 89 αποχωρήσεις

Από δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Σχολιάστε