My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Επαφές για την ανάπτυξη

Διήμερες συναντήσεις με φορείς είχε στο νομό Κιλκίς κυβερνητικό κλιμάκιο ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ως εκπρόσωπος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας το στέλεχος του Υπουργείου Επικρατείας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αλεξίου, ενώ συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού Θ. Παραστατίδης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αναστάσιος Κεσίδης και τα μέλη της ΝΕ  Δημήτριος Αγαθόπουλος, Μιχάλης Βιδιαδάκης και Αριστείδης Παπαδόπουλος.

Οι συναντήσεις, που ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 12 Μαρτίου, ξεκίνησαν το πρωί του Κυριακής με τον αντιπερειφερειάρχη Κιλκίς, τους δημάρχους του νομού, το Επιμελητήριο και την ΑΝΚΙ, ενώ συνεχίστηκαν τη Δευτέρα με εκπροσώπους από κοινωνικούς, πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με φορείς Υγείας, Παιδείας και Βιομηχανίας, σωματεία εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου, ελεύθερους επαγγελματίες και εκπροσώπους από τον Αγροτο-γεωργοκτηνοτροφικό τομέα.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω φορείς, όσο και οι αναπτυξιακές τους προτάσεις για το νομό, με σκοπό να αναπτυχθούν σε τραπέζια συζητήσεων κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου, στις 26, 27 και 28 Μαρτίου, με τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν κυρίως:

  • Τη μεταφορά των δικαστικών υπηρεσιών στο κτήριο της Μητρόπολης Κιλκίς.
  • Τη σύνδεση ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς με το σιδηροδρομικό δίκτυο,
  • τη διαπλάτυνση, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα στον κεντρικό οδικό άξονα Κιλκίς-Πολυκάστρου-Ευζώνων και Θεσσαλονίκης-Ευζώνων,
  • τη στήριξη και την ανάπτυξη συνεργατικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων (πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου) κ.ά.

Για το σύνολο των προτάσεων των φορέων θα υπάρξει διαβούλευση και επεξεργασία από τους αρμόδιους φορείς και επιτροπές.

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο οργανώνεται από την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Επικρατείας. Η κυβέρνηση με τη δράση αυτή εγκαινιάζει, έναν απευθείας διάλογο με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί όλους τους φορείς “για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα και ιδιαίτερα για την ετοιμότητά τους να παρουσιάσουν τεκμηριωμένα τα αιτήματα και τις προτάσεις τους”.

Σχολιάστε