My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Του Λεωνίδα Δημητριάδη*


Με την κρίση της πανδημίας τα πήγαμε καλά σαν χώρα στον υγειονομικό τομέα και το πιστώθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά από την άλλη υπέστη χτύπημα στο πυρήνα του ιδεολογικού πολιτικού στίγματος, καθότι κατέρρευσε το νεοφιλελεύθερο αφήγημα.

Αναδείχθηκε περισσότερο από ποτέ η ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους, η σημασία των δημόσιων πολιτικών, των κρατικών παρεμβάσεων και επενδύσεων.

Έτσι μετά νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρέπει γρήγορα να αποκτήσει οργανωτική δομή συμπαγούς πολιτικού φορέα, παράγοντας πολιτική από κάτω προς τα πάνω, δημιουργώντας στελέχη, που θα πυροδοτήσουν τον επανασχεδιασμό, για εσωκομματική δημοκρατία και κοινωνική διεισδυτικότητα.

Πρέπει να διαμορφωθεί, ορίζοντας με σαφήνεια το ιδεολογικό του πλαίσιο, τις πολιτικές επιλογές του, τη δομή, τα όργανά του, καθιστώντας συμμέτοχους σε αυτή την ανασυγκρότηση, όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

Ανασυγκρότηση με βάση τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, οργανωτικά δεδομένα, από την Αυτοδιοίκηση και τον Συνδικαλισμό μέχρι την τελευταία κοινωνική οργάνωση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι μέσα από τη διαβούλευση στο οργανωμένο και δομημένο πλέον κόμμα να προκριθεί το νέο ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα πείθει ως εναλλακτική λύση.

Αν η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει η πολιτική του ταυτότητα να περιλαμβάνει:

Μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία, που θα διαμορφώσει
μια νέα νίκη της Κεντροαριστεράς της μεγάλης προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης και την απαλλαγή της χώρας από την νεοφιλελεύθερη αντίληψη με τις κοινωνικές ανισότητες που γεννά.

*Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σχολιάστε