My Twitter Feed

16 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ικανοποίηση με άνοιγμα Ευζώνων -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

ΕΛΜΕ: Ποιοτικό σχολείο για όλους -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Έφυγε νωρίς ο Μίλτος Ανδρεανίδης -

Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Ολοκλήρωση νέου Γηροκομείου -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Με τους νοσηλευτές ο Δ. Κυριακίδης -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Διακήρυξη κίνησης με Κιλτίδη -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Εκτόνωση πίεσης σε νοσοκομεία -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Αντιπλημμυρικά με 950 χιλ. ευρώ -

Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η Μάχη του Σκρα, παράδειγμα

Για τα 103 χρόνια από τη μάχη του Σκρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“103 χρόνια από ακόμα ένα ανδραγάθημα του Ελληνικού Στρατού με πάνω από 400 νεκρούς και 2000 τραυματίες.

103 χρόνια από τη μάχη του Σκρα Ντι Λέγκεν που σηματοδότησε και την πρώτη εμπλοκή του στρατού σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα, και η πρώτη νίκη εκείνης της άνοιξης στο Μακεδονικό Μέτωπο του Α` Παγκοσμίου Πολέμου που συνέβαλε στην καθυστέρηση μεταφοράς γερμανικών δυνάμεων στο Δυτικό Μέτωπο.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία είχε η νίκη του Σκρα για την Ελλάδα της εποχής εκείνης που για ακόμα μια φορά η πρόσκληση της ιστορίας τη βρήκε ταλαιπωρημένη, κατάκοπη και διχασμένη.

Και ίσως ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η σημασία της μάχης του Σκρα σε αναλογία των εκδηλώσεων για τον τερματισμό του πολέμου που γίνονται στις χώρες της Ευρώπης. Με την υπόσχεση να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρούμε πως, ίσως, ήρθε και η στιγμή το κοινοτάφειο – οστεοφυλάκειο των πεσόντων της μάχης να επιστρέψει στο φυσικό του χώρο. Από το χωριό Φούστανη, 35 χλμ δυτικότερα, που μεταφέρθηκαν το 1923 στο Σκρα και σήμερα ουδείς λαμβάνει πρόνοια. Για να τους αποδίδεται συνολικά η οφειλόμενη τιμή από την ελληνική πολιτεία και τις μελλοντικές γενιές.

Τη θυσία εκείνων τιμούμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οραματιζόμενοι το μέλλον. Μια Ελλάδα που ξέρει να αντιστέκεται και να βγαίνει νικήτρια από τις μάχες. Μια Ελλάδα που σέβεται τον πολίτη, τον εκτιμά και τον στηρίζει γιατί κατανοεί ότι μόνο με τον πολίτη όρθιο, η ίδια η χώρα θα στέκεται όρθια και θα προχωρά σε ένα μέλλον αντάξιο του παρελθόντος της.

Για το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα παραδείγματα της ιστορική πορείας του λαού μας, ένα από τα οποία είναι η μάχη του Σκρα, μας δείχνουν τον δρόμο του καθήκοντος, σήμερα στο πολιτικό πεδίο, να προασπίσουμε δικαιώματα υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, υποχρεώσεις στο πλαίσιο του κράτους δικαίου.”

Σχολιάστε