My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ολομέτωπη στη ΝΔ

Της Βούλας Κεχαγιά.


Με βομβαρδισμό επιθετικών και αρκούντως επικριτικών δηλώσεων πρωτοκλασάτων στελεχών απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθεια του Μαξίμου να δείξει πως συντελείται κυβερνητικό έργο και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στρέφει πρωτίστως το βλέμμα της στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εκτιμώντας ότι η πρωθυπουργική παρέμβαση θα σηματοδοτήσει το ξήλωμα του προγραμματικού αφηγήματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου εν όψει της εμφάνισης Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως περιμένει την κυβέρνηση στην… γωνία για να αποκαλύψει τμήμα του κρυφού της προγράμματος μέσα από τις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βγει ακόμη πιο επιθετικά τις επόμενες ημέρες εκτιμώντας ότι έρχονται υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ όχι μόνο στα οικιακά αλλά και σε αυτά επιχειρήσεων και οργανισμών.

Την ίδια ώρα και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ευθεία συνεννόηση με τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό που παραδοσιακά «ανήκει» στην αξιωματική αντιπολίτευση, να μιλήσει για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας αποδίδοντάς την στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης (τα βρήκαν έτοιμα) αλλά και να πατήσει πάνω στην ομιλία Μητσοτάκη η οποία κατά την εκτίμησή του θα είναι αποκαλυπτική για τις προθέσεις του. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «τρώει από τα έτοιμα» εμφανίζοντας τα προδιαγεγραμμένα, όπως πχ την άρση των capital control ως δικά της επιτεύγματα.

Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χθες αυστηρά την συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της κυβερνητικής απόβασης στην Θεσσαλονίκη λέγοντας πως θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο: «Πώς να μιλάτε συνέχεια για την ανάπτυξη δίχως να λέτε τίποτα συγκεκριμένο». Η Κουμουνδούρου σχολίασε πως παρά την συνεχή επίκληση της ανάπτυξης ο πρωθυπουργός απέφυγε για μία ακόμη φορά να μιλήσει για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς στην λογική της αυτό μεταφράζεται στην απουσία κανόνων για λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματικούς ομίλους. Και σημείωσε πως «αυτήν την στρατηγική υπηρετεί το σχέδιο ξεπουλήματος της ΔΕΗ, οι ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις, η απαξίωση των κανόνων και του ρόλου του κράτους στο όνομα της «αποτελεσματικότητας» και της «φιλικότητας προς τις επενδύσεις».

Όμως η κριτική της Κουμουνδούρου στο Μαξίμου χθες ήταν ολομέτωπη. Και αφορούσε τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ και τους συμβασιούχους του δημοσίου έως τα κόκκινα δάνεια, το προσφυγικό και τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε στην επιλογή του συγκεκριμένου διοικητή και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη αναρωτήθηκε: Για ποιον λόγο προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία, που αποσκοπεί η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου χωρίς θεσμικό έλεγχο κι αν θα έχει τη δυνατότητα ο κάθε «σύνδεσμος» να παρακολουθεί δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και υπουργούς έχοντας ασυλία για τυχόν παράνομες πράξεις του. «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Την ίδια ώρα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στηλίτευε την επιλογή της νέας Προέδρου της Κεφαλαιαγοράς τονίζοντας ότι ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, στοιχείο που δείχνει πως η κυβέρνηση που μηχανορραφεί δήθεν πολιτικά ασυμβίβαστα κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ομοίως, ο Αλέκος Φλαμπουράρης καυτηρίασε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδείξει ότι «δήθεν» από την Δευτέρα 2/9 λειτουργεί ηλεκτρονικά η ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας θυμίζοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε την 1/7/19.

Όσο για τα γλυπτά του Παρθενώνα η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά θύμισε ότι η πρόταση για «δανεισμό» έρχεται πάντα από τους Βρετανούς και όχι από την ελληνική πλευρά.

Άρθρο στο ΕΘΝΟΣ

Σχολιάστε