My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για Υγεία

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ βάλει ευθέως κατά των αντίστοιχων οργάνων των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για το θέμα των νοσοκομείων του νομού μας.

nosokomeio-kilkis-001Τονίζοντας ότι “ο κ. Βεντούρης έχει τραγικές ευθύνες για τις αποφάσεις και τις επιλογές του, από τη στιγμή που δέχθηκε  να υπηρετήσει την πολιτική της καταστροφής, της διάλυσης, του ολοκαυτώματος στην υγεία”, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει τη κριτική της στους εκάστοτε υπουργούς υγείας υπογραμμίζοντας: “Για τον κ. Λοβέρδο όμως, τον κ. Γεωργιάδη, στον οποίο οι νομαρχιακές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστρωσαν κόκκινο χαλί και υποδέχτηκαν σα Μεσσία, για τον κ. Βορίδη που κραδαίνει το τσεκούρι του πάνω από την Υγεία, καμία λέξη” (σ.σ. από ΝΟΔΕ και ΝΕ ΠΑΣΟΚ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη θέση του, “όχι μόνο να μην κλείσει ΚΑΜΙΑ υγειονομική μονάδα στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης, που οι κανίβαλοι του μνημονίου έριξαν την Ελλάδα, αλλά να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες”, ενώ δεσμεύεται να πρωτοστατήσει ώστε να παρθούν οι πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη του νομού μας.

Η ανακοίνωση:

Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες ένα θέατρο παραλόγου –με ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και άλλα ευτράπελα – μεταξύ των νομαρχιακών οργάνων των δυο κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου του νομού μας.  Αφορμή στάθηκαν οι πρακτικές και οι πολιτικές στον τομέα της υγείας στο σύνολο του νομού Κιλκίς και κυρίως στα δυο νοσοκομεία μας.

Στην όλη ιστορία, εκτός από το προφανές, δηλαδή ότι πρόκειται για κάποιας μορφής εσωτερική αντιπαράθεση της μιας συνιστώσας του κυβερνητικού θιάσου με την άλλη, που επιδιώκεται να λυθεί σε ξένο γήπεδο – όπως το συνηθίζουν άλλωστε σαν πάγια πρακτική – έκπληκτοι ακούσαμε και είδαμε να ανακαλύπτουν έσχατα οι εκπρόσωποι τους την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μας.

Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα εκτρώματα που ψήφισαν αυτά τα χρόνια. Όταν βοούσε η κατάσταση, όταν αχυράνθρωποι δικοί τους έφτιαχναν πλαστά στοιχεία για τα δυο νοσοκομεία, όταν για τις τόσες αποχωρήσεις προσωπικού δεν έκαναν καμία πρόσληψη γιατί έτσι λέει το μνημόνιο, όταν αφήνουν προσωπικό απλήρωτο για μήνες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δεσμεύσεις των τοκογλύφων, ξαφνικά ανακάλυψαν την υποβάθμιση και το κλείσιμο.
Για την όλη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στα νοσοκομεία και διαιωνίζεται, κουβέντα.

Και έχουν μάλιστα το θράσος (βλ. ανακοίνωση των ΝΟΔΕ και ΠΑΣΟΚ Κιλκίς), να δηλώνουν ότι δε θα απολογούνται για τις επιλογές του κ. Βεντούρη, που το κόμματά τους διόρισαν σε αυτή τη θέση και οι βουλευτές τους ψήφισαν στην προβλεπόμενη από την Βουλή διαδικασία. Ξεχνούν επίσης ότι προϊστάμενος του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι ο κ. Υπουργός, ο οποίος όσο δεν παίρνει θέση για τις «προσωπικές εισηγήσεις» του κ. Βεντούρη σημαίνει ότι συμφωνεί και εγκρίνει τις εισηγήσεις αυτές.

Προφανώς και ο κ. Βεντούρης έχει τραγικές ευθύνες για τις αποφάσεις και τις επιλογές του, από τη στιγμή που δέχθηκε  να υπηρετήσει την πολιτική της καταστροφής, της διάλυσης, του ολοκαυτώματος στην υγεία.

Για τον κ. Λοβέρδο όμως, τον κ. Γεωργιάδη, στον οποίο οι νομαρχιακές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστρωσαν κόκκινο χαλί και υποδέχτηκαν σα Μεσσία, για τον κ. Βορίδη που κραδαίνει το τσεκούρι του πάνω από την Υγεία, καμία λέξη. Προφανώς και αυτό θα δημιουργούσε ρωγμές στην αγαστή συνεργασία τους ακόμα και σε επίπεδο νομαρχιακών επιτροπών.

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ – την οποία μετέφερε και η βουλευτής Ειρήνη Αγαθοπούλου στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκαστρο μεταξύ αιρετών του νομού μας και Διοικητών και Υποδιοικητών των δύο νοσοκομείων και της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας – είναι όχι μόνο να μην κλείσει ΚΑΜΙΑ υγειονομική μονάδα στην περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης που οι κανίβαλοι του μνημονίου έριξαν την Ελλάδα, αλλά να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες με την απαραίτητη χρηματοδότηση και το αναγκαίο προσωπικό μέχρι να βγούμε από τη μέγγενη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο και τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση ενός συστήματος υγείας και στο νομό μας με γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι με κριτήριο την πελατειακή σχέση, πάνω στην οποία θεμελιώθηκε εξαρχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα στις τελευταίες εκλογές  και σαν επόμενη Κυβέρνηση έχει ευθύνη να πρωτοστατήσει ώστε να παρθούν αυτές οι πρωτοβουλίες για το σχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη του Νομού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας και εγγυάται ότι θα το κάνει.

Σχολιάστε