My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η επέλαση των 30ρηδων

“H Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε από τις εκλογές του 2012 διαθέτει ήδη αρκετούς «τριαντάρηδες» βουλευτές, οι οποίοι τώρα θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους: η 29χρονη Ειρήνη Αγαθοπούλου διεκδικεί μία δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία στο Κιλκίς, ο 34χρονος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος στην Καστοριά, η 35χρονη Ηρώ Διώτη στη Λάρισα, ο 30χρονος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη Μαγνησία, η 32χρονη Παναγιώτα Δριτσέλη στα Τρίκαλα, ο 33χρονος Κώστας Μπάρκας στην Πρέβεζα και στην Αργολίδα ο 35χρονος Δημήτρης Κοδέλας”.

 agathopoulou-syrizaΑυτό αναφέρει δημοσίευμα του matrix24.gr (του Γιώργου Μελιγγώνη), προσθέτοντας τα εξής:

Νεολαίοι, κομματικά στελέχη, επιστήμονες αλλά και νυν βουλευτές, που έχουν γεννηθεί από το 1974 έως το 1985-6 δίνουν τη δική τους μάχη για τον σταυρό, σε ένα κόμμα που το 2008 «προσπέρασε» την κομματική επετηρίδα εκλέγοντας τον 33χρονο τότε Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό, ο οποίος διεκδικεί τώρα την πρωθυπουργία της χώρας στα 39 χρόνια του, μερικούς μόλις μήνες αφότου η συνομήλική του, Ρένα Δούρου, εξελέγη «μικρή πρωθυπουργός», ήτοι περιφερειάρχης Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλούς «τριαντάρηδες» στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και στην Βουλή που διαλύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι γνωρίζουν τον κομματικό μηχανισμό και τη λειτουργία του, ξέρουν ότι η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία έφερε τεκτονικές αλλαγές στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όπου πλέον οι «τριαντάρηδες» και τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν έντονη παρουσία και πολλές φορές, κατέχουν κομβικής σημασίας θέσης ευθύνης.

Στη Β’ Αθήνας

Φυσικά, το «βαρύ πυροβολικό» της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ  δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Παππά. Ο 39χρονος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας, καθώς πολλές φορές έχει αναλάβει να «περάσει» τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον «άνθρωπο των ειδικών αποστολών» στην Κουμουνδούρου. Φίλοι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από παλιά, ο Νίκος Παππάς έχει σπουδάσει οικονομικά και… ανεκλήθη από την Γλασκόβη, όπου ζούσε και εργαζόταν, όταν ο παιδικός του φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε έναν έμπιστο άνθρωπο δίπλα του.

Πέραν του Νίκου Παππά, στην αχανή Β’ Αθηνών δοκιμάζει τις δυνάμεις του και ο Ανδρέας Καρίτζης. Γεννημένος το 1975, ο Καρίτζης έχει μεγαλώσει στο Περιστέρι και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο ενώ το 2008 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Φιλοσοφία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, είναι βασικό στέλεχος του Πολιτικού Σχεδιασμού της Κουμουνδούρου, ενώ έχει «ψηθεί» από νωρίς στην πολιτική, αφού ο Αλέκος Αλαβάνος τον είχε επιλέξει για εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πριν αναλάβει τη θέση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ίδια περιφέρεια θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά και ο –και τακτικός αρθρογράφος του matrix24.gr, μεταξύ άλλων- Κώστας Ζαχαριάδης. Ο Ζαχαριάδης είναι μόλις 29 ετών, έχει γεννηθεί στο Χαλάνδρι και κατοικεί στα Μελίσσια. Εργάζεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως επιστημονικός συνεργάτης, είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού με τίτλο «Περιβάλλον και Δημόσια Υγεία» στο Manchester. Το δεύτερο μεταπτυχιακό του, από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ από το 2013 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «ψυχή» της Κουμουνδούρου στα Βόρεια Προάστια.

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών των «βαριών» ονομάτων –δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα και της Ζωής Κωνσταντοπούλου- φιγουράρουν οι υποψηφιότητες άλλων δύο 30άρηδων και πρώην νεολαίων του ΣΥΝασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτή της έκπληξης των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, δηλαδή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον 34χρονο οικονομολόγο και υποψήφιο διδάκτορα για την διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, πολλοί έκαναν λόγο για μία επιλογή με ρίσκο. Ωστόσο, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατάφερε, με μία επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, να «πετάξει» εκτός δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών βαριά ονόματα της Δεξιάς, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ στον δεύτερο γύρο παραλίγο να κερδίσει τον πρώτο δήμο της χώρας, ξεπερνώντας το 49% και χάνοντας την πρωτιά για μερικές δεκάδες ψήφους.

Στη μάχη του σταυρού έχει μπει ο –επίσης αρθρογράφος του matrix24.gr- Χρήστος Στάικος. Είναι μέλος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια, γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1979, ενώ σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα με τις σπουδές του είχε έντονη συνδικαλιστική και κινηματική δράση, καθώς είχε βρεθεί στη Γένοβα το 2001 και εντάχθηκε στη νεολαία Συνασπισμού το 1999. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ασχοληθεί με περιβαλλοντικά θέματα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει διατελέσει Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη κινηματική δράση, καθώς στο βιογραφικό του έχει εγγράψει τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία το 2006 (κατά της κατάργησης του άρθρου 16) αλλά και την προετοιμασία του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ, ενώ είναι η δεύτερη φορά που κατεβαίνει στην Α’ Αθηνών διεκδικώντας σταυρό.

Νέες υποψηφιότητες

Πέραν των προαναφερθέντων, με μία ματιά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Επικράτεια μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η συμμετοχή της γενιάς των «30άρηδων» είναι μεγάλη. Στην Κοζάνη κατεβαίνει ο 32χρονος Κωνσταντίνος Ζαγάρας, με σπουδές στο Πολιτικό της Νομικής και θητεία στην εφημερίδα «Η Αυγή». Η επίσης δημοσιογράφος της «Αυγής», με σπουδές στη Νομική Κομοτηνής και θητεία στο πολιτικό ρεπορτάζ, Δάφνη Σφέτσα διεκδικεί τον σταυρό των συμπατριωτών της στη Λευκάδα, ενώ στη Λέσβο κατεβαίνει ο 35χρονος Γιάννης Μπουρνούς. Ο Μπουρνούς σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Φιλοσοφική Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες, ενώ από το 2010 αποτελεί έναν από τους «συνδετικούς κρίκους» του ΣΥΡΙΖΑ με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με δεκάδες ταξίδια και αποστολές στο βιογραφικό του, ο Μπουρνούς γνωρίζει πολύ καλά όλα τα αριστερά κόμματα ανά την Ευρώπη και συνοδεύει σχεδόν πάντα τον Αλέξη Τσίπρα στις εκτός Ελλάδος επαφές του. Τις καινούργιες υποψηφιότητες της «νέας γενιάς» του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ο 25χρονος Σπύρος Ραπανάκης στην Β’ Πειραιά. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, όπου είχε ενεργό συνδικαλιστική συμμετοχή μέσα από τις γραμμές του φοιτητικού σχήματος της Αριστερής Ενότητας. Άριστος γνώστης του Πειραιά, αφού τα τελευταία χρόνια είναι ο πειραϊκός συντάκτης της εφημερίδας «Αυγή».

Σχολιάστε