My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ:Επιχείρηση χειραγώγησης

*Ανακοίνωση για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς – Τι απαντά ο Μ. Παπαδόπουλος.

Η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει “την επιχείρηση χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς”, όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Αφορμή για την έκφραση της “βαθιάς ανησυχίας” της οργάνωσης ήταν η παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο θέμα της μη υπερψήφισης αρχικά, του οικονομικού απολογισμού του 2018 και του προϋπολογισμού του 2019 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ).

Με την ανακοίνωση, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, επικροτώντας τη στάση της μείζονος μειοψηφίας να υπερψηφίσει τελικά τον προϋπολογισμό της ΚΔΕΚ, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα.

Η ανακοίνωση:

“Την βαθιά ανησυχία μας προκαλεί η ευθεία παρέμβαση του Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς στις 28/12/201 δεν υπερψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός του 2018 και ο προϋπολογισμός του 2019 της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) με απόλυτη πλειοψηφία, όπως και απαιτείται. Το πρόβλημα βέβαια λύθηκε με την στήριξη της μείζονος μειοψηφίας στην συνεδρίαση στις 07/01/2019.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, διατηρώντας βέβαια το δικαίωμα κριτικής σε κάθε περίπτωση. Πραγματικά το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα από τον τρόπο που λειτούργησε, απέδειξε ότι διαθέτει την ωριμότητα να βρίσκει λύσεις όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Στους ευαίσθητους τομείς που ενέχονται στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, δεν μπορούν να υπεισέρχονται συμφέροντα πέρα από αυτά των δημοτών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι από τους δημότες του Δήμου μας και λογοδοτούν μόνο σε αυτούς. Η κρίση και οι επιλογές των δημοτικών συμβούλων δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα κανενός κομματικού μηχανισμού. Διαθέτουν ελεύθερη βούληση και δεν υπόκεινται σε κανενός είδους κομματικής επιστράτευσης. Οι επιλογές τους μπορούν να κρίνονται, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να χειραγωγούνται.

Η κοινωνική ευαισθησία και η προσφορά είναι προσωπικό ζήτημα και ως τέτοιο αφορά την συνείδηση του καθενός. Ως προσωπικό ζήτημα μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί βαθιά υποκρισία.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζουμε την επιχείρηση χειραγώγησης του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς. Εκτιμούμε ότι τόσο ο Δήμος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ανάγκη κανενός είδους γκάουλάιτερ για να ικανοποιεί τις εντολές του.”

Η απάντηση του Μ. Παπαδόπουλου

Από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς, Μηνά Παπαδόπουλο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση:

“Συνηθισμένη στις τακτικές αντιπερισπασμού, για να κρύψει την ολοφάνερη γύμνια της και τα μεγάλα πολιτικά αμαρτήματά της στα ζητήματα ανάπτυξης του τόπου μας, η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει για να παραστήσει το ”δίκαιο τιμωρό” και να με επαναφέρει στην πολιτική τάξη κατηγορώντας με για χειραγώγηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Την ευχαριστώ που προσπαθεί να με ηρωοποιήσει για το αυτονόητο πολιτικό μου καθήκον  στην υπόθεση υπερψήφισης του προϋπολογισμού της ΚΔΕΚ και χαίρομαι ειλικρινά που με μεγάλη καθυστέρηση ανακάλυψε ότι ασκείται κοινωνική πολιτική στο Δήμο Κιλκίς.

Ίσως η περισσή σπουδή που επέδειξε για το μεταναστευτικό, την εποχή που ο νομός μας είχε μετατραπεί σε αποθήκη δυστυχισμένων ψυχών και οι έντονες παρουσίες στελεχών της στις συνεδριάσεις του ίδιου Δημοτικού Συμβουλίου δεν της άφησαν χρόνο να ασχοληθεί με άλλα σοβαρά για τον τόπο προβλήματα που αφορούν κυρίαρχα τον πολίτη.  

Προσπερνώ ως αστεία και παντελώς αστήρικτη την αποδιδόμενη στο πρόσωπό μου μομφή. Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς ότι δε μοιάζουμε σε τίποτε, και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, γιατί εμείς στη ΝΔ ούτε λειτουργούμε διασπαστικά, ούτε μετερχόμαστε μέσα όπως επιτηδευμένους τακτικισμούς και εξυπνακισμούς για να θωρακίσουμε την πολιτική μας σκέψη και πρακτική.

Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στον πολίτη και στην κοινωνία, προσπαθούμε γι’ αυτό και να μας συγχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δε θα ζητήσουμε και την άδειά του!”

Σχολιάστε