My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν χωράνε όλοι σε συνεργασίες

syrizaΣε σχέση με όσα ακούγονται για επαφές και συνομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ με  πολιτικούς φορείς, ομάδες και πρόσωπα, απ` τη ΝΕ Κιλκίς του κόμματος εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι “υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες που δεν «χωράνε» στην προσπάθεια” για συνεργασίες, “κι αυτοί δεν είναι άλλοι από προβεβλημένα στελέχη, υπουργοί και βουλευτές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέβαλλαν στη σημερινή κατάντια”.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, η ίδια  αντίληψη διαπερνά και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. “Θα πρέπει να είναι καθαρό σε όλους, ότι στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά, με συλλογικό τρόπο και με καθοριστική την ευθύνη των τοπικών οργανώσεων στη λήψη τους”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση:

“Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούγονται για επαφές και συνομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ με  πολιτικούς φορείς, ομάδες και πρόσωπα που προέκυψαν από αποχωρήσεις από τα κόμματα του δικομματισμού, καθώς και για επικείμενες πολιτικές συμμαχίες στο μέλλον.

Κάθε καλόπιστος και σκεπτόμενος πολίτης κατανοεί την αναγκαιότητα αυτών των επαφών και των συζητήσεων με όλα εκείνα τα λαϊκά στρώματα, που στο παρελθόν στήριξαν με την ψήφο τους,  αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση στη χώρα και την εξαθλίωση των ζωών μας και που πλέον συνειδητοποιούν τη ανάγκη συνάντησης με την Αριστερά και το μεγάλο κοινωνικό ποτάμι με κορμό τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανατρέψει τα μνημόνια και τους «λογιστές» κυβερνώντες που τα εκτελούν. Αυτά, είτε θα τα απαιτήσει έμπρακτα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, είτε δεν θα γίνουν ποτέ !

Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, είμαστε όλοι στρατιώτες –όχι στρατηγοί- και δεν περισσεύει κανείς. Κάθε νοήμων και σκεπτόμενος πολίτης όμως κατανοεί επίσης, ότι υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες που δεν «χωράνε» στην προσπάθεια αυτή, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από προβεβλημένα στελέχη, υπουργοί και βουλευτές, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέβαλλαν στη σημερινή κατάντια. Κι εδώ δεν χωράνε ούτε υποδείξεις ούτε μισόλογα. Ο καθένας σε αυτόν τον τόπο γνωρίζει την ιστορία, το ήθος και την αξία κάθε πολιτικού και μπορεί να κρίνει κατά πόσον έχει θέση σε ένα τέτοιο εγχείρημα ή όχι. Οι πραγματικές διαθέσεις ενός πολιτικού, ο αντιμνημονιακός, ριζοσπαστικός και φιλολαϊκός  χαρακτήρας του, φαίνεται από τις πράξεις του, από τις μάχες που δίνει για την κοινωνία και με την κοινωνία εντός και εκτός Κοινοβουλίου και φυσικά από το παρελθόν του.

 

Κι όταν λέμε παρελθόν, εννοούμε τις απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που ισχύουν για όλους τους  δημόσια προβεβλημένους πολίτες και πολιτικούς:  πού ήταν όταν οι ηγέτες αυτού του τόπου παρουσίαζαν ως μονόδρομο σωτηρίας το ΔΝΤ και τα μνημόνια;  Έβαλαν πλάτη στη Βουλή και στην κοινωνία για να περάσουν καταστροφικές πολιτικές και αντιλαϊκά μέτρα;  Ύψωσαν το πολιτικό τους ανάστημα όταν υπογράφονταν και εγκρίνονταν από τη Βουλή δεσμεύσεις με τους δανειστές μας, για αθρόες απολύσεις δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων και ισοπέδωση της δημόσιας παιδείας και υγείας;  Όταν οι υφεσιακές επιλογές οδηγούσαν στα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν οι δίκαιες αντιδράσεις του λαού αντιμετωπίζονταν με επιστρατεύσεις, ΜΑΤ και καταστολή;  Διαχώρισαν τη θέση τους όταν η χώρα έφτασε να κυβερνάται με Προεδρικά Διατάγματα και η  Βουλή κατάντησε διακοσμητική;  Όταν σε ένα βράδυ έπεφτε «μαύρο» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, την ίδια ώρα που η ακροδεξιά ατζέντα Σαμαρά και Βενιζέλου εξαφάνιζε από τον πολιτικό χάρτη της χώρας ατομικές ελευθερίες και καταπατούσε κεκτημένα από δεκαετίες δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών;  Δεν ήξεραν ότι αυτή ακριβώς η ακροδεξιά ατζέντα ήταν το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο καλλιεργήθηκε το φασιστικό και ρατσιστικό φαινόμενο, που κατέληξε ανοιχτά να δολοφονεί ανθρώπους στους δρόμους της χώρας;   

Στον ΣΥΡΙΖΑ παλεύουμε και θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και να αναπτερώσουμε τις ελπίδες του λαού για αξιοπρεπή, δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη ζωή. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης, έχουμε πάρει μια απόφαση στο πρόσφατο ιδρυτικό μας Συνέδριο, που θα τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού: «…στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς».

Είναι προφανές ότι η ίδια  αντίληψη διαπερνά και τις επιλογές μας σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει να είναι καθαρό σε όλους, ότι στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτές οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά, με συλλογικό τρόπο και με καθοριστική την ευθύνη των τοπικών οργανώσεων στη λήψη τους.”

Σχολιάστε