My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συνωστισμός γαλάζιων γι` Αντιπεριφέρεια

antiperifereia-kilkisΟλοκληρώνουμε σήμερα τη σειρά σημειωμάτων για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, που προέρχονται απ` τον χώρο της ΝΔ, σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, με αναφορά στις περιφερειακές εκλογές και δει σ` αυτές που αφορούν την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.

Μπορεί οι αντιπεριφέρειες του Καλλικράτη να μην έχουν την αίγλη – κι απ` ότι αποδείχτηκε, τον ουσιαστικό ρόλο  –  των νομαρχιών του Καποδίστρια, ωστόσο δεν παύουν να προκαλούν το ενδιαφέρον στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης, αφού εδώ σε μας τουλάχιστον παρατηρείται ένας μικρός συνωστισμός ενδιαφερομένων (ή φερόμενων ως ενδιαφερομένων) υποψηφίων.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στις πολιτικές πιάτσες, τα ονόματα που «παίζουν» είναι αρκετά και οι εισηγήσεις προς τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα ουκ ολίγες.

Αυτό που συζητείται εντονότερα το τελευταίο διάστημα είναι του τελούντος χρέη δημάρχου Κιλκίς, Περικλή Κολότσιου. Ο οποίος ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα μπορούσε να πάει «δίδυμο» με υποψήφιο δήμαρχο Κιλκίς, τόσο με τον Β. Μπαλάσκα όσο και με τον Γ. Συμπιλίδη, εφ` όσον βέβαια δεν κατέβουν κι οι δυό! Γιατί είναι ίσως το μόνο πολιτικό πρόσωπο στο Κιλκίς, που καταφέρνει να διατηρεί καλές σχέσεις και με τους δύο!

Όμως απ` τη σύνθεση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς προέρχονται άλλα δυο ονόματα που συζητιούνται εδώ και καιρό. Πρόκειται για πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν το «νέο αίμα» της παράταξης, έχοντας ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής τους.

Ο λόγος, για τον πρόεδρο του ΔΣ, Κώστα Γιαννόπουλο και για τον εκ των αντιδημάρχων, Κώστα Παπαδόπουλο. Και οι δυο δεν κρύβουν τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον, επιδιώκοντας ν` αρπάξουν την πρώτη ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί. Θα είναι γι` αυτούς οι περιφερειακές εκλογές του Μαίου; Ϊδωμεν…

Κοντά στους νεότερους υπάρχει κι ένας βετεράνος: Ο Παύλος Πασσαλίδης, ο επί σειρά ετών εκλεγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και «αιώνιος» ιθύνων νους της ΑΝΚΙ. Έχει, μάλιστα, και την εμπειρία του υποψήφιου (καποδιστριακού) δημάρχου Κιλκίς, ενώ παρά τρίχα στην κυριολεξία δεν ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές του 2010, όταν τον «έριξε» την τελευταία στιγμή ο Π. Ψωμιάδης. Πολλοί, λοιπόν, πιστεύουν ότι τώρα ήλθε η ώρα του!

Μήπως, όμως, θα `πρεπε να ψάξουμε τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη μέσα απ` την ίδια την Αντιπεριφέρεια; Γιατί, όχι! Κι αναφερόμαστε ειδικά στην περίπτωση του νυν περιφερειακού συμβούλου, Παύλου Θωμαίδη. Για τον οποίο, πολλοί πιστεύουν ότι η εμπειρία που απέκτησε στο χώρο, συνδυασμένη με την κατά καιρούς εκφρασμένη φιλοδοξία του για κάτι παραπάνω, περιγράφουν επαρκώς έναν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με προοπτικές επιτυχίας.

Όμως, τα ονόματα που παίζουν δεν προέρχονται μόνο απ` τη περιοχή του Δήμου Κιλκίς, αφού μιλάμε για μια υποψηφιότητα που αφορά ολόκληρο το νομό μας. Απ` τη Παιονία, λοιπόν, ακούγεται απ` τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι δεν θα `ναι υποψήφιος δήμαρχος ο Θανάσης Λαπόρδας. Δεν το πιστεύουμε! Θα φάνταζε πολύ «σόλικο» ν` άλλαζε γήπεδο με τον Χρ. Γκουντενούδη!

Από `κει και πέρα υπάρχει και η …συνήθης υποψηφιότητα: Αθανασία Λιάρτση! Ούτε κι αυτό το πιστεύουμε. Αν η πολιτικός του τόπου μας που δοκίμασε κατά καιρούς τη τύχη της σ` όλα τα παιδία, ενδιαφέρονταν πραγματικά για μια υποψηφιότητα, εκτιμούμε ότι αυτή θα `ταν για τον Δήμο Παιονίας.

Όμως στη πολιτική ποτέ μη λες «ποτέ».  Για κανένα απ` τα ονόματα που αναφέρθηκαν στο παρόν σημείωμα, όπως και γι` άλλα που πιθανόν να συζητούνται ή που πρόκειται να προκύψουν στο (εγγύς, αναγκαστικά, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν) μέλλον…

Γιάννης Καραγιαννίδης

Σχόλια
3 Σχόλια to “Συνωστισμός γαλάζιων γι` Αντιπεριφέρεια”
  1. Ο/Η ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ λέει:

    ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΚΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ (ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ), ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 2006 ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, ΤΟ 2010 Ο ΖΟΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΑΣΧΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΡΧ.ΑΞ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ.
    ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
    ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.

  2. Ο/Η Baywatcher λέει:

    Παιδιά έχω να προτείνω και μια άλλη μεγάλη υποψηφιότητα: Περικλής Κατσίβελος.
    Νέος ωραίος με λεφτά και όρεξη για δουλειά.
    Πιστεύω ότι έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να τραβήξει την παράταξη μπροστά και όλοι μεις θα τον στηρίξουμε

  3. Ο/Η barby λέει:

    Παιδιά ξεχάσατε την Barby Fairytail, ούτως ή άλλως για διακόσμηση φαίνεται πώς νοιαζόμαστε

Σχολιάστε