My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συντονίζονται οι εθελοντές Κιλκίς

Συντονιστικό όργανο με σκοπό να παρασχεθεί αποτελεσματικότερα η βοήθεια της τοπικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο Κιλκίς, συγκρότησαν οι συλλογικότητες ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

prosfyges-hotspotΌπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το Συντονιστικό, στο οποίο  συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, είναι ανοιχτό έτσι ώστε να πλαισιωθεί απ` όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει εκπροσωπώντας μια συλλογικότητα.

Η ανακοίνωση:      

Εδώ και αρκετούς μήνες διαδραματίζεται στην περιοχή μας ένα κομμάτι του δράματος των προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα μας στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα και μετά την επιλογή πολλών χωρών να κλείσουν τα σύνορα τους ή να ελαχιστοποιήσουν δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων που δέχονται δημιουργήθηκε μια κρίσιμη κατάσταση στην  περιοχή μας που οδήγησε στην δημιουργία δύο τουλάχιστον σημείων φιλοξενίας στον νομό μας. Το ένα από αυτά βρίσκεται στο Χέρσο του Δήμου Κιλκίς. Από την αρχή οι τοπικές κοινωνίες αλλά και συλλογικότητες   στάθηκαν αλληλέγγυες στο πλευρό αυτών των ανθρώπων.

Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, κρίνεται αναγκαίο να συντονιστούν οι προσπάθειες αυτές για να μπορέσει να παρασχεθεί αποτελεσματικότερα η όποια βοήθεια. Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα, φορείς και συλλογικότητες του Κιλκίς αποφάσισαν την δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα έχει αυτήν την αρμοδιότητα. Το συντονιστικό είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συμμετάσχει εκπροσωπώντας μια συλλογικότητα. Στο συντονιστικό συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Δήμου Κιλκίς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Σύντομα θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες για όσους θέλουν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Καλούμε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον Δήμο Κιλκίς να επικοινωνήσουν με το συντονιστικό για να συμπεριληφθούν στο σχεδιασμό. Η Ιστορία γράφεται δίπλα μας, ας προσπαθήσουμε να την κάνουμε λιγότερο σκληρή. Διεκδικούμε αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για όλους.

Οι συλλογικότητες που συμμετέχουν μέχρι τώρα στο συντονιστικό:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τηλ επικοινωνίας: ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 23413 52250 και6944833715

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ 6944152183

Σχολιάστε