My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

ΙΚΑ Αξιουπολης: Πανω που θα το `χτιζαν καταργειται!

 

Την ώρα που όλα είναι έτοιμα για τη δημοπράτηση ανέγερσης ιδιόκτητου κτιρίου του ΙΚΑ στην  Αξιούπολη, το συγκεκριμένο υποκατάστημα πάει για κατάργηση κι ενσωμάτωσή του μ` αυτό του Κιλκίς. Ας όψεται το νέο μνημόνιο! Για το θέμα υπήρξε ήδη αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς μ` επιστολή προς τον διοικητή του ΙΚΑ, μέσω της οποίας καλούνται κι οι τοπικοί βουλευτές να ενδιαφερθούν για το θέμα, επισημαίνομτας ότι έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία τους και τα υποκαταστήματα Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Ν. Σάντας. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Διοικητά 
Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για την χώρα μας, όπου το τίμημα καλούνται εξοντωτικά να πληρώσουν μισθωτοί – συνταξιούχοι και επαγγελματίες, η εξυπηρέτηση αυτών τουλάχιστο στο θέμα παροχών και πρόνοιας θα πρέπει να αποτελεί ουσιαστικό ενδιαφέρον όλων των παραγόντων και φορέων του τόπου μας.

Με θλίψη – αγανάκτηση και προβληματισμό κύριε Διοικητά πληροφορηθήκαμε ότι το υποκατάστημα ΙΚΑ Αξιούπολης Κιλκίς θα καταργηθεί για να ενσωματωθεί  στο υποκατάστημα ΙΚΑ Κιλκίς. την στιγμή μάλιστα που όλα είναι έτοιμα για δημοπράτηση ανέγερσης ιδιόκτητου κτιρίου ΙΚΑ Αξιούπολης (η άδεια έχει ήδη εκδοθεί).

Η απόφαση αυτή δημιουργεί πρόβλημα για 9000 συναλλασσόμενους στην περιοχή του ΙΚΑ Αξιούπολης (επαρχίας Παιονίας), αφού η χιλιομετρική απόσταση από τον τελευταίο οικισμό για το Κιλκίς είναι 65 χιλιόμετρα (από Αξιούπολη 30 χιλιόμετρα) γεγονός που θα ταλαιπωρήσει εργαζόμενους – συνταξιούχους και επιχειρηματίες της Βιομηχανικής περιοχής επαρχίας Παιονίας και θα τους επιβαρύνει οικονομικά.

Τα τελευταία χρόνια κύριε Διοικητά ανέστειλαν την λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ Πολυκάστρου-Γουμένισσας-Ν.Σάντας στον βωμό αντιμετώπισης λειτουργικών δαπανών και δεν περιμέναμε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Αξιούπολης και γι’ αυτό σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μεταεγκατασταθεί  σε κτίριο που σας προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Παιονίας για περιορισμό δαπανών μέχρι την ανέγερση και λειτουργία του νέου κτιρίου. 

Τέλος, καλούμε τους τοπικούς εκπροσώπους φορέων και ιδιαίτερα τους τοπικούς Βουλευτές στους οποίους κοινοποιούμε την παρούσα να επιδείξουν έντονα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση του θέματος.»

Σχολιάστε