My Twitter Feed

17 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Συνεχίζεται η εκδικητικότητα” -

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Πτώση αλλά ανησυχία για το μέλλον -

Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

4ος στο κόσμο ο Δημήτρης Παυλίδης! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

“Ξεπέρασαν κάθε όριο ευτελισμού” -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Γ. Κορακίδης: Πρώτος σε όλο το κόσμο! -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Σπήλαιο: Επισκέψιμο και ψηφιακά -

Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

“Συνεχίζεται η εκδικητικότητα”

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει να επιδεικνύει ανερυθρίαστα το σκληρό και αντικοινωνικό της πρόσωπο εναντίον της πλέον ευαίσθητης ομάδας των δημοσίων λειτουργών, εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της υγείας μας”.

Αυτό τονίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Τονικίδης, προσθέτοντας για τη κυβέρνηση ότι “με μια άνευ προηγουμένου εκδικητική συμπεριφορά, συνεχίζει να τιμωρεί κατάφορα και άδικα τους ανθρώπους εκείνους που πριν από λίγο καιρό μας προέτρεπε να χειροκροτήσουμε για την ανιδιοτελή και με αυταπάρνηση παροχή υπηρεσίας τους προς τον συνάνθρωπο”.

Κάνοντας λόγο για “τραγική κατάσταση η οποία συνεχίζει και τώρα να υφίσταται στο νοσοκομείο του Κιλκίς, με την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών και την πλήρη αποσύνθεση των δομών του”, ο κ. Τονικίδης αναφέρει στη δήλωσή που εξέδωσε και τα εξής:

“Η συνέχιση της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών αποτελεί πρωτοφανή για τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά δεδομένα παραβίαση των αναφαίρετων εργασιακών δικαιωμάτων τους και μάλιστα χρησιμοποιώντας ένα παντελώς αστήρικτο επιστημονικά αλλά και κοινωνικά επιχείρημα. Ότι δήθεν έτσι προασπίζεται η δημόσια υγεία.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έχει αποδειχθεί περίτρανα και υποστηρίζεται από την πλειονότητα των επιστημόνων ότι η COVID-19 μετά από τις πολλαπλές της μεταλλάξεις, μεταδίδεται από τον καθένα, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι, με συνέπεια να μολύνονται άπαντες εάν έρθουν σε επαφή με τον ιό. Η ενδονοσοκομειακή μετάδοση του κορωνοϊού αντί να μειωθεί, έχει επιδεινωθεί ραγδαία και ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Συνεχίζω να στηρίζω την εκστρατεία του εμβολιασμού του πληθυσμού και κυρίως των ευπαθών ομάδων, καθώς πιστεύω στις επιταγές της επιστήμης και των ειδικών. Όμως επ’ ουδενί δεν μπορεί αυτό το γεγονός να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για επίθεση εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών που επέλεξαν να μην εμβολιασθούν. Η κυβέρνηση τους έχει καταστήσει εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσει την ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική της στην υγεία.

Η χώρα μας από την αρχή της εμφάνισης του φαινομένου του ιού, έχει εφαρμόσει τα πλέον σκληρά και άδικα μέτρα στην προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και παρ’ όλα αυτά κατατάσσεται τελευταία σε όλους τους δείκτες αποτελεσματικότητας και δυστυχώς πρώτη στους θανάτους. Η πολιτική αυτή έχει αποτύχει ολοσχερώς διότι προφανώς τα κίνητρα της δεν ήταν η ενίσχυση και προάσπιση του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά η ευκαιρία για ενίσχυση ιδιωτικών συμφερόντων μέσω της βιομηχανίας των απευθείας αναθέσεων με πρόσχημα τον κορωνοΐό.

Σε παλαιότερη παρέμβαση μου είχα τοποθετηθεί για την τραγική κατάσταση η οποία συνεχίζει και τώρα να υφίσταται στο νοσοκομείο του Κιλκίς, με την απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών και την πλήρη αποσύνθεση των δομών του. Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού και του λοιπού προσωπικού, οι συμπολίτες μας βιώνουν τραγικές καταστάσεις με ευθύνη τόσο της διοίκησης όσο και της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου.

Με την επιλογή της απομάκρυνσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες της αποτυχίας της επάνω τους, αποδεκατίζοντας παράλληλα το ΕΣΥ και οδηγώντας τους πολίτες στην ιδιωτική υγεία.

Η πρωτοφανής εκδικητικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εναντίον των εργαζόμενων στην υγεία αποτελεί μια στυγνή προσπάθεια εκβίασης και επίδειξης δύναμης απέναντι σε έναν κλάδο αιχμής που θα έπρεπε να προστατευθεί με κάθε τρόπο. Οι εν αναστολή υγειονομικοί υποφέρουν και έχουν φθάσει σε σημείο ανέχειας μη μπορώντας να συντηρήσουν τα σπίτια και τις οικογένειες τους.

Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να δείξει δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά και να επαναφέρει τους υγειονομικούς στις θέσεις τους, όπου είναι τόσο απαραίτητοι, εφαρμόζοντας άλλα ηπιότερα μέτρα ελέγχου, εφαρμογή πρωτοκόλλων και διενέργεια ελέγχων με test ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Έχει αποδειχθεί ότι το όφελος που ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση από την αναστολή των υγειονομικών είναι απολύτως ανύπαρκτο και το μόνο που κατάφερε είναι να οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι μόχθησαν με αυτοθυσία για την δημόσια υγεία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.”

Σχολιάστε