My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συνεργατισμός για το κάστανο

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Γρίβα ποτίστηκε με λίγη περισσότερη γνώση ο σπόρος του συνεργατισμού, που έσπειρε με τις εντατικές του προσπάθειες ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Μπακάλης, σε συνεργασία με την περιφερειακή σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη και σε συνέχεια παλαιότερης δράσης του αείμνηστου Παύλου Πασσαλίδη.

Η αθρόα συμμετοχή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αντικατοπτρίζει το έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον των καστανοπαραγωγών από την ευρύτερη περιοχή του Πάικου, τις πολλές απορίες και προβληματισμούς των οποίων προσπάθησαν να καλύψουν με τις απαντήσεις τους ο έμπειρος γεωπόνος της ΔΑΟΚ Κιλκίς Βασίλης Ιωαννίδης, μαζί με τον γενικό διευθυντή της ΑΝΚΙ Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Σ΄ ένα περιβάλλον που λείπει η επιχειρηματική και συνεργατική κουλτούρα, η εμψύχωση και η παροχή κινήτρων θεωρείται επιβεβλημένη ακόμη και για τα αυτονόητα! Στο γόνιμο, όμως, αυτό έδαφος της Παιονίας, το νερό φαίνεται να μπήκε πλέον στο αυλάκι καθόσον οι καστανοπαραγωγοί φαίνονται ώριμοι και αποφασισμένοι για το επόμενο βήμα.

Μάλιστα «απαίτησαν», όπως και συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση ώστε να γίνει διεξοδικότερη παρουσίαση – συζήτηση και να δομηθεί ένα βιώσιμο επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας, πιθανώς, ενός αγροτικού συνεταιρισμού που θα δώσει βάσιμη προοπτική αποδοτικότερης αξιοποίησης του καστάνου, του μοναδικού αυτού όσον αφορά τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τοπικού προϊόντος της περιοχής.

Πηγή: Δελτίο τύπου από ΑΝΚΙ

Σχολιάστε