My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Συνεργασία μαθητών στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Μόλις δυο εβδομάδες πέρασαν από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς κι ήδη το πρώτο project της χρονιάς είναι σε εξέλιξη στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς. Το πρόγραμμα σύμπραξης Α’ και ΣΤ’ τάξεων “Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου” ξεκίνησε, για 3η χρονιά φέτος, την ημέρα του Αγιασμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ ετοίμασαν την υποδοχή των παιδιών της Α’, υιοθετώντας από ένα πρωτάκι κι αναλαμβάνοντας να το προσέχουν και να το υποστηρίζουν στην ένταξή του στο δημοτικό σχολείο. Ήταν μια χαρούμενη κι ενδιαφέρουσα διαδικασία για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα “αδέρφια” συστήθηκαν μεταξύ τους με ένα μπαλόνι και σχημάτισαν την πράσινη (Α1) και την πορτοκαλί ομάδα (Α2). Αφού είπαν μερικά πράγματα για τον εαυτό τους στον κύκλο γνωριμίας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουν και τους δασκάλους τους, τον κ. Γιώργο Τερζιάδη και την κα Έλλη Κεσίδου αντίστοιχα.

Η γνωριμία των “αδερφιών” θα συνεχιστεί και η σχέση τους θα χτιστεί σταδιακά στην καθημερινότητα του σχολείου, από την υποδοχή τους το πρωί ως την υποστήριξη στα διαλείμματα, την καθοδήγηση στις μεγάλες δράσεις του σχολείου και τη συνεργασία στις κοινές, μεταξύ τους δράσεις. Αναμένεται μια συναρπαστική χρονιά.

Σχολιάστε