My Twitter Feed

19 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεργασία για δασικές πυρκαγιές

Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία είχε την Τρίτη 18 Μαΐου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Από την επιχειρησιακή οργάνωση και την ετοιμότητα του Δήμου και των συναρμόδιων παραγόντων στην πολιτική προστασία θα κριθεί η αποτελεσματικότητά μας στην αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων και στην αποφυγή δυσάρεστων περιπετειών, τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και στη συνέχεια εξέθεσε τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ο Δήμος σε επίπεδο πρόληψης έχοντας ήδη συγκροτήσει Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας θα εργαστούν με υπευθυνότητα και με συνεργατική διάθεση για την θωράκιση της περιοχής του Δήμου Κιλκίς από τους κινδύνους των πυρκαγιών, ωστόσο όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ενεργό ρόλο οφείλουν να διαδραματίσουν και οι πολίτες, με μια πιο θετική στάση στον εθελοντισμό και στις υποχρεώσεις της ιδιοκτησίας τους αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και την αποψίλωση πρασίνου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Ορεινής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόρης Σαλαβασίδης η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς Κυριακή Μαγνήσαλη, ο κ. Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς, ο κ. Δημήτρης Μπινιάρης από την 71η Α.Μ. Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης και ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης.

Σχολιάστε