My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Συνελήφθη ο Τσοχατζόπουλος για ξεπλημα χρηματος

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εξέδωσε σήμερα ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου. Στις 11 το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ συνέλαβε τον πρώην υπουργό. 

Κλιμάκιο της αστυνομίας και άνδρες του ΣΔΟΕ προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη του πρώην υπουργού  Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την έκδοση του εντάλματος από τον ανακριτή.

Ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την εκτέληση του εντάλματος σύλληψης.

Το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό ανακριτή που παρέλαβε τη δικογραφία για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.

Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου που ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδίκημα διαρκές, αλλά και φορολογικές παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011.

Με το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με
την Εισαγγελία εξέδωσε σήμερα το ένταλμα σε βάρος του πρώην υπουργού.

Σε βάρος του Άκη Τζοχατζόπουλου υπάρχουν κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για μη νόμιμους τρόπους απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

Εκκρεμεί ωστόσο και άλλη μία κατηγορία που όμως αποτελεί πλημμέλημα και αφορά στα ανακριβή στοιχεία που κατέθεσε με τη δήλωση του «πόθεν έσχες».

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferostal μίζα οκτώ εκατομμυρίων ευρώ με την οποία αγόρασε ακίνητα στη λεωφόρο Κηφισίας και στην οδό Κομνά Τράκα.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαβιβάστηκαν μέσω της τράπεζας Morgan Stanley στην Ελβετία.

Πηγή: tanea.gr

Σχολιάστε