My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Συνεδρίαση με συγκίνηση για Λάκη

*Επιστολές διοίκησης για ΓΕΜΗ, ΙΚΑ Αξιούπολης και Ειρηνοδικείο Γουμένισσας.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Αιτία, ο αδόκητος θάνατος του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολου Τσιουτσιουλίτη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τήρηση ενός λεπτού σιγής, ειδική αναφορά στον εκλιπόντα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παύλου Τονικίδη με ανάγνωση μηνύματος (επισυνάπτεται). Ακολούθησε αναφορά στον εκλιπόντα από το μέλος κ. Γεωργία Κολεσιώτου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε ότι μια επόμενη εκδήλωση του Επιμελητηρίου θα είναι αφιερωμένη στον Απόστολο Τσιουτσιουλίτη. Τη θέση του εκλιπόντος στο Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο κ. Ν. Γελπασίδης από το συνδυασμό «Επιχειρηματική Ενότητα».

Ακολούθησε ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον πρόεδρο για τις πρόσφατες και επόμενες δράσεις του Επιμελητηρίου.

Έγινε αναφορά στην αντίδραση του φορέα που εκφράσθηκε για την αναστολή λειτουργίας τόσο του υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ Αξιούπολης όσο και του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Κιλκίς έκανε γνωστή την έντονη αντίθεσή του στην πρόταση του ΣΕΒ για υπαγωγή του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ακολούθως ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι το Επιμελητήριο έχει προβεί στην ενοικίαση των δύο κενών καταστημάτων επί της οδού Τσιρογιάννη τα οποία εφάπτονται του κτιρίου του Επιμελητηρίου. Σε πρώτη φάση το Επιμελητήριο θα προβεί σε μερική ανακαίνιση των δύο καταστημάτων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εισηγήθηκε δέσμη προτάσεων που  αφορούσαν τη βελτίωση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Για το ίδιο θέμα κατέθεσαν προτάσεις και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κ. Σιωνίδης και Σωτ. Τσέτος.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη δράση του Επιμελητηρίου θα είναι η συμμετοχή στο φεστιβάλ διατροφικών προϊόντων στα Χανιά το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου με τίτλο «Κερνάμε Ελλάδα».

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη μεταφορά του του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.)

“Κύριε Υπουργέ
Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η νέα πρόταση του Συνδέσµου Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών που διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του, περί µεταφοράς του Γενικού Εµπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) στην Γενική Γραµµατεία Εµπορίου. Η πρόταση αυτή θα µπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα νέο “επεισόδιο” στο σήριαλ του ακήρυκτου πολέµου εναντίον αυτού καθαυτού του θεσµού των Επιµελητηρίων.
Ενός θεσµού που παγκοσµίως χαίρει ιδιαίτερης εκτιµήσεως, αρωγής και προσοχής, για το πολύτιµο ρόλο του στο οικονοµικό γίγνεσθαι.
Όσον αφορά ειδικά στο Γ.Ε.ΜΗ. θα πρέπει να επισηµανθεί ότι η επιτυχής υλοποίησή του από τα Επιµελητήρια, οδήγησε σε µία από τις ελάχιστες διακρίσεις της χειµαζόµενης οικονοµικά χώρας µας. Και αυτό, παρά την πληµµελή προετοιµασία του θεσµικού πλαισίου. Τα Επιµελητήρια µε τις υπηρεσίες τους και χωρίς καµία κρατική αρωγή, πέτυχαν την υλοποίηση ενός θεσµικού µέτρου που δίνει µία σοβαρή ανάσα στο επιχειρείν, που τόσο ανάγκη έχει η πραγµατική Οικονοµία και η πατρίδα µας.
Στο σηµερινό πλαίσιο η συντήρηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και η συγκέντρωσή τους σε αποτυχηµένες κρατικές δοµές, συνιστά τροχοπέδη για την επιζητούµενη επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονοµίας. Με βάση αυτά τα δεδοµένα θεωρείται αδιανόητη κάθε απόπειρα υποτίµησης και υποβάθµισης του ρόλου των Επιµελητηρίων. Όλοι οι κρίκοι της οικονοµικής αλυσίδας θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση που πρέπει, επιτελώντας το σκοπό για τον οποίο ο καθένας υπάρχει.”

Επιστολή προς τον Υποργό Εργασίας για το ΙΚΑ Αξιούπολης

“Κύριε Υπουργέ,

Είναι αποδεκτό πλέον ότι η συγχώνευση περιττών υπηρεσιών και ο εξορθολογισµός των δαπανών για τη λειτουργία τους, αποτελεί επιταγή των καιρών. Αυτό όµως σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί γενικό και απαράβατο κανόνα και να εφαρµόζεται συλλήβδην και αδιακρίτως. Θα πρέπει δηλαδή να λαµβάνεται υπόψη το πραγµατικό κόστος λειτουργίας µιας Υπηρεσίας, καθώς και ο γεωγραφικός χώρος που αυτή εξυπηρετεί.
Με αυτά τα δεδοµένα θα πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση της ιοίκησης για την διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήµατος του ΙΚΑ στην Αξιούπολη και τη µετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Για την χωροθέτηση της Υπηρεσίας αυτής έχει ήδη δροµολογηθεί η δωρεάν στέγασή της µε ενέργειες του οικείου ήµου (Παιονίας). Παράλληλα το υποκατάστηµα της Αξιούπολης εξυπηρετεί έναν υπολογίσιµο γεωγραφικό και επιχειρηµατικό χώρο ο οποίος µε την κατάργηση της Υπηρεσίας αποµονώνεται, δηµιουργώντας πλείστα όσα προβλήµατα στους ασφαλισµένους της περιοχής.”
Επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας

“Κύριε Υπουργέ,

Στη Γουµένισσα του Νοµού Κιλκίς εδώ και δεκαετίες λειτουργεί Ειρηνοδικείο, εξυπηρετώντας µία µεγάλη περιοχή µε προβληµατικό οδικό δίκτυο και µε ορεινά χαρακτηριστικά.
Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση του Ειρηνοδικείου, δηµιουργεί σοβαρό πρόβληµα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής σε ένα τοµέα εξαιρετικά ευαίσθητο. Η βασική προϋπόθεση αναστολής λειτουργίας του Ειρηνοδικείου είναι ο µικρός αριθµός υποθέσεων τις οποίες αυτό χειρίζεται. Τα στοιχεία όµως που σας προσκόµισε η τοπική αυτοδιοικητική αρχή δείχνουν ότι η προϋπόθεση του ικανού αριθµού των υποθέσεων ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου της Γουµένισσας. Για τους παρακάτω λόγους παρακαλούµε για την επανεξέταση της απόφασής σας και την συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Γουµένισσας.”

 

Σχολιάστε