My Twitter Feed

20 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνδικάτα στο πλευρό Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, 2021

ΔΣ Παιονίας στις 13 Φεβρουαρίου -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Πρωτοβουλίες για τις λαϊκές αγορές -

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα εναντίον αποβλήτων -

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, 2021

5 νέα κρούσματα σ` ένα 24ωρο -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανανοίγουν τη Πέμπτη τα σχολεία -

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021

Συνδικάτα στο πλευρό Καλεμκερίδη

Τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνδικαλιστή του Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ.

Ζητώντας “να σταματήσει τώρα η πειθαρχική δίωξη του γγ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς”, τα τρία σωματεία τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ διώξεων απέναντι σε προέδρους συνδικαλιστικών οργανώσεων, γιατρών και νοσοκομειακών όπως της ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, Αγ. Σάββας, και άλλων υγειονομικών γενικότερα, στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση.

Ανάλογη περίπτωση είναι και η πειθαρχική δίωξη του γενικού γραμματέα του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς και επίσης γγ του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, ο οποίος διώκεται για τις καταγγελίες στις οποίες προέβη σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς, τις τραγικές ελλείψεις και τα κενά, στην πρόσφατη περίοδο της έξαρσης της πανδημίας.

Αντί η κυβέρνηση μπροστά και στο τρίτο κύμα πανδημίας, να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπως διεκδικούν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και εργατικά σωματεία, βγάζει τον “βούρδουλα” για να τρομοκρατήσει ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

Για να υπερασπιστεί τη βάρβαρη πολιτική της, που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία του λαού για τα κέρδη των λίγων, βάζει σε λειτουργία έναν μηχανισμό τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι σε όποιον εναντιώνεται. Ως Σιδερένια Φτέρνα νομοθετεί νυχθημερόν μέτρα ενάντια σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί, απαγορεύει διαδηλώσεις, επιδιώκει τη φίμωση και τον εκφοβισμό κάθε διεκδικητικής φωνής.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η πειθαρχική δίωξη, του γγ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς.

Η ευθύνη των αγωνιστών υγειονομικών είναι απέναντι στον άνθρωπο που υποφέρει.

Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι η Απειθαρχία και ο Αγώνας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και απαγορεύσεις.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.”

Σχολιάστε