My Twitter Feed

15 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

20 τόνοι βοήθεια σε πρόσφυγες -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

“Tρίβουμε τα μάτια με την ακρίβεια” -

Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2022

Αύξηση κρουσμάτων κατά 50%! -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

Εναλλακτικές αγορές για εισαγωγές -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

Μικρολαχανικά από μαθητές μας -

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2022

OMNES: Συνδρομή σε πρόσφυγες -

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2022

Σκληρή κριτική για τη πανδημία -

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2022

Νέο προφίλ για τα Σφαγεία Κιλκίς -

Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2022

Συναντήσεις Συλλόγου Καρκινοπαθών

Προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα και με όλα τα μέτρα προφύλαξης, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ» ξεκίνησαν συναντήσεις με φορείς του Νομού το μήνα Φεβρουάριο, κατά τον οποίο έχουν καθιερωθεί η 4η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και η 15η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημήτριο, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της πίστης, που πολλές φορές θεραπεύει όχι μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα. Επίσης τονίστηκε ότι η αξιοπρέπεια του καρκινοπαθούς είναι πρωταρχικό μέλημα σε κάθε ενέργεια από πλευράς του Συλλόγου, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να δοθούν λύσεις σε ζητήματα σχετικά με τους καρκινοπαθείς.

Στο Νοσοκομείο Γουμένισσας τούς υποδέχθηκε ο διοικητής Η. Ζάχαρης, ο οποίος έδειξε έντονο ενδιαφέρον, τόσο στο θέμα σχετικά με την πραγματοποίηση μικροβιολογικών εξετάσεων (καρκινικών δεικτών κτλ.) προκειμένου οι ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται μεταβαίνοντας σε όμορους Δήμους, όσο και για την λειτουργία Ιατρείου Πόνου. Ο Διοικητής τούς ενημέρωσε ότι έχει υποβληθεί ήδη πρόταση για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου και μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωσης), με την λειτουργία των οποίων θα μπορούν γυναίκες αλλά και άνδρες τής ευρύτερης περιοχής να κάνουν προληπτικό έλεγχο.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γουμένισσα εκτός από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γ. Κολεσιώτου, παρευρέθηκαν το μέλος Γ. Κρομλίδου, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας Α. Τάτσης και ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Α. Τραχανίδης.

Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς Θ.Χριστοφορίδη ο οποίος δήλωσε ότι πολλές οικογένειες του Νομού μας έχουν βιώσει ή βιώνουν τον καρκίνο, γεγονός που επηρεάζει ιδιαίτερα τα παιδιά και ο ρόλος που παίζει το περιβάλλον του Σχολείου, τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο και με τους συμμαθητές είναι καίριος.

Υποσχόμενος σε περαιτέρω συνεργασία, ο προϊστάμενος έλαβε τα ενημερωτικά φυλλάδια όσον αφορά στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου, τα οποία όπως είπε θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Ο κύκλος των συναντήσεων του Φλεβάρη ολοκληρώθηκε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς Ι. Ανδρίτσο, τον οποίο συνεχάρησαν αναφερόμενοι πρωτίστως στην πρόσληψη πνευμονολόγου, μία ειδικότητα που στερούνταν το Νοσοκομείο για πολλά χρόνια, μετά την απουσία του αείμνηστου Υάκινθου Παπαδόπουλου.

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα τόσο για στελέχωση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όσο και για προσλήψεις παθολόγων και χειρουργών, τα μέλη του Συλλόγου τόνισαν τη σημαντικότητα της συνέχισης λειτουργίας του Ιατρείου Πόνου το οποίο είναι απαραίτητο σε πολλούς καρκινοπαθείς, αλλά και έθεσαν το θέμα της έλλειψης ειδικότητας γαστρεντερολόγου και δερματολόγου, που αφορούν άμεσα στην πρόληψη του καρκίνου στομάχου – εντέρου και δέρματος.

Στις συναντήσεις στο Κιλκίς την Πρόεδρο του Συλλόγου συνόδευσαν τα μέλη Ελένη Τζανκουρταράν και Μαρία Γρίβα.

Σχολιάστε