My Twitter Feed

1 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επίσκεψη του προέδρου ΟΝΝΕΔ -

Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021

Εμπνευσμένες ζωγραφιές από παιδιά   -

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Καυστικός για τον ανασχηματισμό -

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Αμετακίνητος ο Γ. Γεωργαντάς -

Τρίτη, 31 Αυγούστου, 2021

Αύξηση χρημάτων για το Αρχαιολογικό -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Πειραματικό με 80 μαθητές μείον! -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τα ΑΕΙ -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια -

Δευτέρα, 30 Αυγούστου, 2021

Συνέδριο Γλωσσικής Εκπαίδευσης

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τη Γλωσσική Εκπαίδευση και Έρευνα θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, από την 1η μέχρι την 3η Οκτωβρίου, ψηφιακά , όπως και το προηγούμενο έτος.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα Applied Language Studies House, με έδρα την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστοποιημένο κέντρο του Πανεπιστημίου του Cambridge για την παροχή κι εξέταση Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε καθηγητές Αγγλικής και σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Εφαρμοσμένων Γλωσσών και Γλωσσολογίας και το επιστημονικό περιοδικό Journal of Applied Languages and Linguistics. Με τη φετινή αρωγή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και του παγκοσμίως δημοφιλούς Εκδοτικού Οίκου Macmillan Education, στο πλαίσιο υποτροφιών, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το συνέδριο αυτό.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το θέμα το συνεδρίου, όπως και πέρυσι, εμπλουτίστηκε με νέες θεματικές, σχετικές με την εκπαίδευση και εξέλιξη στη διδασκαλία, έρευνα, καθώς και εκπαίδευση νεαρών μαθητών. Οι συμμετέχοντες είναι ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι αναμένεται να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στη Γλωσσολογία και τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας. Επιπλέον, δεδομένου ότι θα παρέχονται υπηρεσίες ζωντανής ροής για όσους ζουν στο εξωτερικό, ο αριθμός των παρευρισκομένων αναμένεται να αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά διαφήμιση για τη χώρα μας.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο θα εγκαινιάσει για πρώτη φορά τα live talk shows με συνεντεύξεις των κύριων ομιλητών από τον Rob Howard, συγγραφέα εκπαιδευτικών βιβλίων, συντονιστή του IATEFL και υποψηφίου για το βραβείο Καινοτομίας στα Βοηθήματα Καθηγητών του Βρετανικού Συμβουλίου.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΤΟ 3rd International Conference on Language Education and Research (LERC2021) είναι το πιο δημοφιλές διεθνές συνέδριο γλωσσοδιδακτικού περιεχομένου. Στα πρώτα δύο συνέδρια που έλαβαν χώρα το 2019 και το 2020 φιλοξενήθηκαν πάνω από 100 ομιλητές από 35 χώρες και πάνω από 50 εκπαιδευτικά ιδρύματα από 5 ηπείρους. Φέτος, 68 ομιλητές από 6 ηπείρους, 48 χώρες και 52 εκπαιδευτικά ιδρύματα με 4 κεντρικούς ομιλητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, από το Πανεπιστήμιο του Michigan και από τον εκδοτικό οργανισμό Cambridge University Press δια του No1 συγγραφέα στο πεδίο της εκπαίδευσης καθηγητών στον κόσμο, συνθέτουν ένα γεμάτο τριήμερο γνώσης και ανάπτυξης μαθησιακών και διδακτικών δεξιοτήτων μέσα από τα αποτελέσματα σύγχρονης έρευνας.

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό συνέδριο συμμετέχουν 7 αμερικανικά πανεπιστήμια (Harvard, Columbia, Iowa, Illinois, Michigan, Florida University & International University of Florida) καθώς επίσης και εκπρόσωποι πανεπιστημίων από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Τέλος, το συνέδριό μας είναι το μόνο που ενώνει τα μεγαλύτερα Α.Ε.Ι. της Ελλάδας και της Κύπρου δεδομένου ότι φιλοξενεί ομιλίες από το ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΠΕΙ, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι κύριοι εισηγητές είναι κορυφαίοι καθηγητές στη Γλωσσολογία και Εκμάθηση Αγγλικής Γλώσσας:

  • Ο καθηγητής Michael McCarthy, ομότιμος καθηγητής Eφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Η καθηγήτρια Kathleen Graves, καθηγητής Πρακτικής στην Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ΗΠΑ.
  • Η καθηγήτρια Μαρίνα Ματθαιουδάκη, Καθηγήτρια Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Scott Thornbury, καθηγητής, συγγραφέας και εκδότης των Cambridge Handbooks for Language Teachers.
Σχολιάστε