My Twitter Feed

31 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Συνάντηση Επιμελητηρίων

Μια ακόμη συνάντηση εργασίας για μια σοβαρή όσο και χρονίζουσα υπόθεση για τον κόσμο του Επιχειρείν, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Ιουλίου στο Επιμελητήριο Κιλκίς.

tonikidis-floridisΑντιπρόσωποι από 24 Επιμελητήρια της χώρας καθώς και επιχειρηματίες  των ανάλογων περιοχών συναντήθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του φορέα

Θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη στην υπόθεση των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου για τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης παραμένουν μη εξυπηρετούμενες τα τελευταία  χρόνια. Οι επιχειρήσεις μέσω των Επιμελητηρίων ζητούν  τη διατήρηση των εγγυήσεων του Δημοσίου, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σαφείς προοπτικές  επιβίωσης και ανάπτυξης. Ζητείται επίσης και η διατήρηση των εγγυήσεων για όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν σημεία ανάκαμψης και ελπίδες βιωσιμότητας.

Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και τους επιχειρηματίες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Π. Τονικίδης υποστήριξε ότι η νέα διαπραγμάτευση με την Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να εδράζεται, σε ρεαλιστικά στοιχεία και πνεύμα συνεννόησης και από τις δύο πλευρές.

Ανέφερε επίσης ότι οι μέχρι τώρα εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου υπολογίζονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 65 δισ. ευρώ περίπου.

Από αυτό μόνο το 1,8 δισ. ευρώ αφορά σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Και από το κονδύλιο αυτό το 1 δισ. περίπου αφορά σε επιχειρήσεις με προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης.

«Θα είναι κρίμα, τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Τονικίδης, για ένα τέτοιο κονδύλιο εγγυήσεων, να μην στηριχθεί ο υγιής επιχειρηματικά ιδιωτικός τομέας πάνω στον οποίο βασίζονται οι βασικότερες ελπίδες για την ανάκαμψη της Οικονομίας και της χώρας».

Στη  συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και εκπρόσωπος της  ΚΕΕ στο Συμβούλιο διαχείρισης και αξιολόγησης της εγγυητικής ευθύνης του ελληνικού δημοσίου, κάνοντας μια ενδελεχή ενημέρωση για την λειτουργία του Συμβουλίου που λήγει τον Σεπτέμβριο, εστιάζοντας στις επόμενες κινήσεις και δράσεις που πρέπει  άμεσα να πραγματοποιηθούν ,ώστε να δημιουργηθεί νέο πλαίσιο διαβούλευσης με τις τράπεζες για τα τεχνικά και ουσιαστικά θέματα που ταλαιπωρούν τις επιχειρήσεις, που έχουν αποδεδειγμένα βιωσιμότητα.

Στη συνάντηση  συμμετείχε ο πρώην υπουργός κ. Γ. Φλωρίδης με την ιδιότητα του νομικού και τεχνικού συμβούλου ύστερα από σχετική απόφαση των 24 Επιμελητηρίων. Ο κ. Φλωρίδης ύστερα από τη συζήτηση και την αλληλοενημέρωση με τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα. Για το θέμα ορίσθηκε συνάντηση για την επόμενη Παρασκευή 11 Ιουλίου στην Αθήνα.

proti-selida.gr

Σχολιάστε