My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Συνάντηση Δένδια – επιμελητηρίων

Με τη συμμετοχή του Π. Τονικίδη ως αντιπροέδρου, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.), με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Κ. Μίχαλο, είχε την πρώτη της συνάντηση με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Ν. Δένδια, με αντικείμενο μείζονα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας και του επιχειρείν υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες.

tonikidis-dendias-mixalosΚατά την παρέμβαση του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς έκανε ειδική αναφορά στον σημαντικό ρόλο που παίζουν, και τον οποίο καλούνται να αναβαθμίσουν, τα επιμελητήρια της Περιφέρειας και ειδικά αυτά της Β. Ελλάδας, μιας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, η οποία έχει υποστεί την βίαιη και πρωτοφανή οικονομική αιμορραγία με την μαζική μετανάστευση των επιχειρήσεων προς τις όμορες βόρειες χώρες με το ελκυστικό οικονομικό πλαίσιο.

Ο κ. Τονικίδης υποστήριξε ότι το Επιμελητήριο της Περιφέρειας, ως κύριος εκφραστής και βαθιάς γνώσης του τοπικού επιχειρείν, πρέπει να τύχει ειδικών ενισχυτικών δράσεων, ώστε να παίξει τον αποφασιστικό ρόλο στην προσπάθεια επαναπατρισμού των επιχειρήσεων που μετανάστευσαν απορφανίζοντας το επιχειρηματικό και εργατικό δυναμικό της Περιφέρειας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε στη συζήτηση ότι το Υπουργείο ήδη επεξεργάζεται  ένα πλέγμα κινήτρων τα οποία θα συνδράμουν αποφασιστικά την προσπάθεια επαναπατρισμού των επιχειρήσεων  ή τουλάχιστον την συνέχιση της λειτουργίας στην χώρα μας όσων επιχειρήσεων λειτουργούν με μικρή ή μεγάλη δυσκολία.

tonikidis-dendias-mixalosΟ επαναπατρισμός των επιχειρήσεων μέσω των κινήτρων θα έχει ως κατεύθυνση τις οργανωμένες Βιομηχανικές περιοχές και βιοτεχνικά πάρκα, τομέας στον οποίο ο νομός Κιλκίς έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Προς το σκοπό της θέσπισης ισχυρών κινήτρων για επαναπατρισμό, αλλά και δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, θα αξιοποιηθούν υπολογίσιμα κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης έγινε συζήτηση και για το μέλλον των Επιμελητηρίων μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων σε αυτά. Ο κ. Τονικίδης υποστήριξε δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα Επιμελητήρια με τη σωστή και οργανωμένη μετεξέλιξη τους είναι σε θέση να δυναμώσουν περισσότερο αντί να εξασθενήσουν.

Μέσα από λειτουργίες και υπηρεσίες όπως  του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) μπορούν να εξασφαλίσουν έσοδα που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της λειτουργίας τους στις νέες συνθήκες.

Με την ουσιαστική κυρίως αντιγραφειοκρατική στήριξη των επιχειρήσεων θα μπορούν να έχουν έσοδα που θα είναι πραγματικά ανταποδοτικά επ’ ωφελεία του επιχειρείν της εργασίας και της οικονομίας.

Η δράση του Επιμελητηρίου  Κιλκίς με ευελιξία, επιχειρηματικές επαφές στις Βρυξέλλες και διασφάλιση του πλαισίου με τη δράση των υπηρεσιών του, συντέλεσαν εξ’ ολοκλήρου ώστε τη 1η Σεπτεμβρίου να αρχίσει τη λειτουργία της η Βέλγικη επένδυση στο Κιλκίς. Μια πραγματική επένδυση βιώσιμη, ξένων επενδυτών και κεφαλαίων. Μια επένδυση αναπτυξιακή και όχι χρηματοοικονομική, που διασφαλίζει θέσεις εργασίας.

Από δελτίο τύπου του ΕΒΕ Κιλκίς

Σχολιάστε