My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συνάντηση για βία ενδοοικογενειακή

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 συνάντηση εργασίας για την ενδοοικογενειακή βία με τη συμμετοχή της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς, Μαρίας Μασμανίδου, της Ειρήνης – Βαλεντίνας Αγγελίδου μέλους της εν λόγω Επιτροπής, του αναπληρωτή αστυνομικού διευθυντή Κιλκίς Δημήτρη Χαραλαμπίδη,της αστυνόμου α’ Παναγιώτας Παρδάλη και της ανθυπαστυνόμου Στέλλας Αλεξανδρίδου.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και τον τρόπο διαχείρισής τους από την ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα έκρηξης της ενδοοικογενειακής βίας στην περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων της Covid – 19 σε αντιδιαστολή με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σε εθνική κλίμακα. Ομοίως, στη γραμμή επικοινωνίας που λειτούργησε με ευθύνη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς εξέλειψαν ανάλογες καταγγελίες.

Γενικότερα και με βάση την αστυνομική εμπειρία η μη καταγραφή περιστατικών βίας μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, όπως επισημάνθηκε στη συζήτηση, δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα υπό την έννοια της επικράτησης στεγανών και προκαταλήψεων για τη γνωστοποίηση συμπεριφορών λεκτικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας με επιπλέον βαθύτερα τραύματα τη συναισθηματική πίεση και τον κοινωνικό στιγματισμό του προσώπου που τις υφίσταται.

Η πρόληψη όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών βίας που συχνά έχουν την επικάλυψη του φόβου και του θυμού. Δοθείσας της θετικής διάθεσης για κοινές συνέργειες Δήμου Κιλκίς, Αστυνομικής Διεύθυνσης και εμπλεκόμενων κοινωνικών φορέων η κα Μασμανίδου πρότεινε η παρέμβαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κιλκίς να είναι αποτελεσματική και μετρήσιμη με κύρια ομάδα στόχου την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς να εξειδικεύσουν τις προτάσεις τους με τη συμβολή και ειδικών επιστημόνων ώστε άμεσα να καταρτιστεί ένας προγραμματισμός ενημερωτικών δραστηριοτήτων.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στο γόνιμο διάλογο και εξέφρασε την υποστήριξή του στην Δημοτική Επιτροπή Ισότητας η οποία αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο.

Σχολιάστε