My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Συνάντηση αγροτών με Ξουλίδου

agrotes-euzonoiΣε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών των οργανώσεων και των μπλόκων των περιοχών Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/2/2014 σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Βέροια, οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τη θέση τους για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου που θα αποτελέσει ταφόπλακα του αγροτικού τομέα.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα γενικότερα αιτήματα των αγροτών τέθηκαν επί τάπητος στη μαραθώνια συνάντηση. Η στάση της κυβέρνησης, η οποία αγνόησε τους αρμόδιους φορείς, και κατά δήλωσή τους, δεν τους κάλεσε σε διάλογο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, είναι απαξιωτική προς τον αγροτικό κόσμο, και  αποτελεί επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής. Μετά τη λήξη της συζήτησης, η κα Ξουλίδου έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Θεωρούμε ότι η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση έχει, μεταξύ άλλων, στόχο να συντρίψει την ελληνική περιφέρεια, να διαλύσει την αγροτική παραγωγή και επομένως να καταστρέψει την ανταγωνιστικότητά της. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους Έλληνες αγρότες που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους, στηρίζοντάς τους ολοκληρωτικά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τους όρους διαβίωσης στην ελληνική περιφέρεια. Η οικονομική κρίση έχει μετεξελιχθεί σε ανθρωπιστική κρίση. Πρωτίστως πρέπει να δοθούν κίνητρα για την επιβίωση των αγροτών που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.».

Δελτίο τύπου από Στ. Ξουλίδου

Σχολιάστε