My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Συμπαρασταση Ιταλων στο Νοσοκομειο Κιλκις!

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ιταλική Ένωση Συνδικαλισμού (Unione Sindacale Italiana) εκφράζει με ανακοίνωσή της, την αλληλεγγύη της προς τους γιατρούς του νοσοκομείου Κιλκίς για τον αγώνα τους!

“Ο εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου απαντούν στο φασισμό της κυβερνητικής εξουσίας καταλαμβάνοντας το δημόσιο νοσοκομείο τους και θέτοντάς το κάτω από τον άμεσο και πλήρη έλεγχό τους”, λέει η ιταλική συνδικαλιστική οργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι “θα απευθυνθούν στους δήμους, στην τοπική και μή κοινωνία για να μπορέσουν να κερδίσουν οποιαδήποτε υποστήριξη”.

Χαρακτηρίζοντας την κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών του Κιλκίς ως “αληθινό και επίκαιρο υπόδειγμα αγώνα ενάντια στις δυνάμεις των ευρωπαίων τραπεζιτών”, η USI αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Η Εθνική Ομοσπονδία USI-AIT στον τομέας της υγείας (USIS) εκφράζει την συνολικότερη δυνατή αλληλεγγύη και την μέγιστη δυνατή στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και συναδέλφων του νοσοκομείου του Κιλκίς. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η συνέλευση των εργαζομένων εκφράζει τη μέγιστη δυνατή έκφραση αυτοδιαχείρισης στους χώρους εργασίας και ως USIS θα υποστηρίξουμε με δύναμη τον αγώνα τους. Ο εργαζόμενοι του γενικού νοσοκομείου απαντούν στο φασισμό της κυβερνητικής εξουσίας καταλαμβάνοντας το δημόσιο νοσκομείο τους και θέτοντάς το κάτω από τον άμεσο και πλήρη έλεγχό τους.

Ως USIS θέλουμε να υπογραμμίσουμε επιπλέον οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο νοσοκομείο, και συνεπώς οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να καταγγείλουν όλες τις αρμόδιες αρχές στην κοινή γνώμη. Παρόλα αυτά, αν οι απαιτήσεις τους δεν ικανοποιηθούν, θα απευθυνθούν στους δήμους, στην τοπική και μή κοινωνία για να μπορέσουν να κερδίσουν οποιαδήποτε υποστήριξη είναι δυνατή για να βοηθήσουν τις προσπάθειές τους: για να σώσουν το νοσοκομείο και να υπερασπιστούν τη δημόσια υγεία, για να ανατρέψουν την κυβέρνηση και κάθε νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αυτές τις ημέρες, μετά από έκκληση των συνδικάτων ο αγώνας του ελληνικού λαού εντάθηκε ξανά. Χιλιάδες ανθρώπων ξεχύνονται στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση. Χιλιάδες ανθρώπων που αντιδρούν δυναμικά εναντίον των απολύσεων στις δημόσιες υπηρεσίες, εναντίον της μείωσης του βασικού μισθού και κατά της περικοπής των επικουρικών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι της ελλάδας και ο ελληνικός λαός, και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στο Κιλκίς, αληθινό και επίκαιρο υπόδειγμα αγώνα ενάντια στις δυνάμεις των ευρωπαίων τραπεζιτών αποδεικνύουν στην πραγματικότητα οτι απέναντι στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού δεν υπάρχει άλλη λύση από την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και της κοινωνίας.”

Για την USI-AIT (Τομέας της Υγείας)
Corrado Lusi

Σχολιάστε