My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Συμπαράσταση Μητρόπολης στους μαθητές

Με τίτλο “ηθική συμπαράσταση στη διαγωνιζόμενη αγωνία των παιδιών μας” η Μητρόπολη Γουμένισσας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών:

sxoleio-exetaseis“Όλη η παράδοσή μας, από πάππου προς πάππον, φωτίζεται από το καντήλι των προσευχών σε κάθε σπίτι, από το εικόνισμα προπαντός της Παναγιάς μας ως Μητέρας των καημών μας και μεσίτριας των δεήσεών μας, από το σταυροκόπημα της πίστης και της ελπίδας μας προς τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό. Συνέργεια θείας βοήθειας στον κόπο και στη φιλοτιμία των προσπαθειών μας. Έτσι “δασκαλευόμαστε” παιδιόθεν με τα ευλογημένα διδάγματα της πατροπαράδοτης άγιας πίστηςμας.

Οι ωριμότεροι που σήμερα στελεχώνουν ακόμη τη γόνιμη αγωνία του δασκάλου, και όσοι έφυγαν από την αγωνιστική προσφορά με τη συντάξιμη αναγνώριση παραμένοντας όμως δάσκαλοι του κοινωνικού ιστού, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, επιμαρτυρούν για το σταυροκόπημα των μανάδων και των γιαγιάδων, με τη φόρτιση της δυναμικής ελπίδας σύντροφο στις προσπάθειες της παιδείας.

Αυτόεπιχειρούμε να κρατήσουμε ακμαίο. Αυτό επιχειρούμε να προσφέρουμε ολοζώντανο στις συνειδήσεις των νέων παιδιών μας που διαγωνίζονται, για ένα προαγώγιμο μέλλον στη δύσκολη ζωή. Προετοιμασμένοι από τα σχολεία κι από τα φροντιστήρια. Αποζητώντας συνειδητά είτε υποσυνείδητα τη σιγουριά της επιτυχίας που δίνει η προσωπική στήριξη της οικογένειας και της κοινωνίας στο κρίσιμο αυτό διάστημα των πανελλήνιων εξετάσεων.

Αυτό συνιστά και δικό μαςχρέος ως Εκκλησία, δηλαδή ως μια πραγματική οικογένεια προσώπων σε σχέση ζώσης κοινωνίας αλληλοπροσφοράς, όπως την πραγματώνει ο Σωτήρας Χριστός με το Άγιο Πνεύμα ως μυστήριο και ως γεγονός.

Γιαυτό και την ΤΕΤΑΡΤΗ6/5 στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης το απόγευμα στις 6:00 μ.μ. θα τελέσουμε Παράκληση και Αγιασμό υπέρ των υποψηφίων της περιοχής Γουμένισσας.

Την ΠΕΜΠΤΗ 7/5 το πρωΐ στις 11:00 π.μ. στο Λύκειο Προχώματος.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας – Άξιον Εστιν Αξιουπόλεως.

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/5 στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου ΓεωργίουΕυρωπού.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/5 στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Επιπλέον γνωστοποιούμε στους οικογενείς των υποψηφίων παιδιών μας ότι καθημερινά τελείται θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης, με λειτουργική δέηση και υπέρ των διαγωνιζομένωνπαιδιών μας.

Ευχόμεθα άλκιμη αντοχή και έμπνευση και αποδοτικότητα και επιτυχία σε όλα τα παιδιά της Παιονίας.”

Σχολιάστε