My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς σε πρόγραμμα

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς επισκέφτηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( ΚΠΙΝΣ) το οποίο πρόσφατα κατέκτησε την κορυφαία διεθνώς και υψηλών προδιαγραφών διάκριση για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα σε επίπεδο σχεδιασμού και κατασκευής – την πλατινένια πιστοποίηση LEED – χάρη στην καινοτόμο αρχιτεκτονική και πράσινη τεχνολογία του.

Στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο χώρο της βιβλιοθήκης, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης « Το κλίμα αλλάζει». Μετά από μια σύντομη περιήγηση στον κήπο του Κέντρου Πολιτισμού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν με VR ( εικονικής πραγματικότητας ) γυαλιά σε όλο το χώρο, να γνωρίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως κύριο αίτιο της κλιματικής αλλαγής, να δουν μέσα από πειράματα τα αποτελέσματα του φαινομένου αλλά και να κατασκευάσουν οχήματα lego με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος, φυσικοί – μετεωρολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου, εξήραν τους μαθητές μας για το ήθος, τις γνώσεις, το ζήλο αλλά και τα εύστοχα ερωτήματα που έθεταν σε αυτούς, καθόλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος.

Η ξενάγησή μας στο χώρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην έκθεση του γλύπτη Ζογγολόπουλου αλλά και στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού, απολαμβάνοντας μια θέα μοναδική.

Σχολιάστε