My Twitter Feed

8 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συμμετοχή και των εμπόρων Κιλκίς -

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022

Καταγγελία-σοκ του Φιλοζωικού Κιλκίς -

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2022

“Αλλάζουν τη φιλοσοφία του ΕΣΥ” -

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2022

“Υπουργείο εναντίον προσφύγων” -

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, 2022

ΕΛΜΕ: Νίκες για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ -

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για συγκέντρωση -

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2022

Με πολύ κόσμο η ομιλία Φραγγίδη -

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, 2022

4,5 εκατ. στην ΑΝΚΙ για νέα έργα -

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, 2022

Συμμετοχή και των εμπόρων Κιλκίς

Με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και επαγγελματικοί σύλλογοι στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης στις 10:30 το πρωί.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος καλεί σε προαιρετικό κλείσιμο καταστημάτων στις 10:30 ως 12:30 για την διευκόλυνση της συμμετοχής των επαγγελματιών στην κινητοποίηση.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, στην οποία παρατίθενται και τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου, έχει ως εξής:

“Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ακούμε από παντού ότι μας περιμένει ένα ακόμα «δύσκολος χειμώνας», που για τους λίγους δεν θα είναι δύσκολος.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στο μαγαζί

Μετά την οικονομική κρίση, τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε τις οφειλές σε εφορία, ΦΠΑ, προμηθευτές, τράπεζες που είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε μικρού έμπορα και αυτοαπασχολούμενου. Τα συσσωρευμένα χρέη που έχουμε δημιουργήθηκαν εξαιτίας της άδικης έμμεσης και άμεσης φορολογίας, των απαράδεκτων χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ και του Τέλους Επιτηδεύματος που καμία Κυβέρνηση δεν τα κατάργησε.

Οξύνθηκαν από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας που κράτησε για μήνες τις επιχειρήσεις μας κλειστές και σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέφουμε ακόμα και τα ψίχουλα των επιστρεπτέων προκαταβολών, την στιγμή που οι μεγάλοι όμιλοι πήραν ζεστό παραδάκι εκατομμυρίων που δε θα επιστρέψουν ποτέ.

Αυτά μας πνίγουν, αυτά μας βγάζουν στο δρόμο

Οι πολιτικές αυτές διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες για τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κοψίματα ρεύματος στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς. Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας.

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια. Δεν ανεχόμαστε τον εκφοβισμό ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται – πεθαίνει» όταν η Κυβέρνηση αντί να καταργεί, μονιμοποιεί τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και χαρίζουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, υπερασπίζοντας το εισόδημά μας, διεκδικώντας την κάλυψη των αναγκών μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα για τη στήριξη των μικρών εμπόρων:

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών.

– Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

– Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις.

– Έκπτωση συνέπειας στις εισφορές στα μικρομάγαζα.

– Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

– Να μην εφαρμοστεί ο νέος κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων. Να κυνηγηθούν οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστάνε πλέον του 90% των ληξιπρόθεσμων.

– Την κατάργηση κάθε μορφής προστίμου που αφορά την λειτουργία του myData.

Συμμετέχουμε όλοι στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και επαγγελματικοί σύλλογοι στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης στις 10:30 το πρωί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί σε προαιρετικό κλείσιμο καταστημάτων 10:30 ως 12:30 για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση!”

Σχολιάστε