My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για όλα τα θέματα

Μετά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων προσκλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» με επικεφαλής τον Δημ. Αγαθόπουλο, για ενημέρωση, προγραμματισμό και οργανωτικά ζητήματα.

Σύμφωνα με την παράταξη, επαναβεβαιώθηκε από όλα τα μέλη η συνεχής λειτουργία της ως συγκροτημένο σύνολο, στο οποίο θα παίρνονται συλλογικά οι αποφάσεις για μείζονα θέματα.

Την εισήγηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Αγαθόπουλος, με πρώτο τις ριζικές αλλαγές που επέφεραν οι τροπολογίες της κυβέρνησης στον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», με βασικό στόχο την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Τα μέλη της παράταξης ενημερώθηκαν για την αντισυνταγματικότητα των τροπολογιών, την κατάργηση της αναλογικότητας με διορισμένη την πλειοψηφία των συμβούλων στις επιτροπές, την υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβούλων, την αφαίρεση της δυνατότητας των τοπικών συμβουλίων να παίρνουν αποφάσεις για τοπικά ζητήματα, την αντιδημοκρατική δυνατότητα να γίνονται συμπράξεις συμβούλων ή παρατάξεων μόνο με την παράταξη που εκλέχτηκε ο δήμαρχος και όχι οι αντιπολιτευόμενες μεταξύ τους.

Όπως τονίστηκε, όλα αυτά διευκολύνουν τις συναλλαγές, τα ρουσφέτια και την διαφθορά και ουσιαστικά αφαιρούν την δυνατότητα από τους δημ. συμβούλους να καταθέτουν προτάσεις επί θεμάτων του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του νεοεκλεγέντα δημάρχου και έτσι οι δημ. σύμβουλοι της παράταξης ενημερώθηκαν με δική τους πρωτοβουλία από θεσμικούς παράγοντες και επιστημονικούς φορείς.

Μετά από διεξοδική συζήτηση το σώμα συμφώνησε για την οριστική επίλυση του προβλήματος, ενώ για την τελική απόφαση όσον αφορά τη χωροθέτηση θα την λάβει μετά από τις οριστικές γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων και υπηρεσιακών παραγόντων, πριν έρθει το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή των Δημ. Συμβούλων της παράταξης στις επιτροπές του Δημ. Συμβουλίου και ορίσθηκαν οι υποψηφιότητες: Ο κ. Αγαθόπουλος προτάθηκε για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής με αναπληρωματικό τον κ. Σεϊτανιώτη και η κ. Ανασατασιάδου στην επιτροπή Οικονομικών με αναπληρωματικό τον κ. Αγαθόπουλο.

Τέλος ενημερώθηκαν τα μέλη της παράταξης για την κατάσταση που θα επικρατήσει στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας μετά την έλευση 1400 περίπου προσφύγων από την Μόρια της Λέσβου. Αποφασίστηκε τα μέλη της παράταξης να συνδράμουν στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που τυχόν θα παρουσιαστούν.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», Δ. Αγαθόπουλος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα όλα τα τμήματα του δήμου για γνωριμία με το προσωπικό και σχετική ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος.

Σχολιάστε