My Twitter Feed

24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Συλλογη υπογραφων για μεταλλεια

Στην Τέρπυλλο ξεκίνησε  χθες Τετάρτη 4 Ιανουαρίου συλλογή υπογραφών των κατοίκων του νομού ενάντια στα μεταλλεία. Η πρωτοβουλία εκδηλώθηκε μετά την επιτυχημένη εκδήλωση στην γεμάτη την αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία χρυσού-χαλκού.

   Για μία ακόμα φορά, οι καθηγητές καθήλωσαν το κοινό, εξηγώντας  τα ακόλουθα:
-ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου με μηδαμινό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες
-όξινη απορροή
-λεκάνες τοξικών αποβλήτων
-μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα
-λειψυδρία
-αιωρούμενα σωματίδια

Απ` τη χθεσινή εκδήλωση στην Τέρπυλλο

-καταστροφή φυσικού τοπίου
-παύση κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής και τουριστικής δραστηριότητας.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση, του τοπικού προέδρου Τερπύλλου,  Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, ο οποίος εκφράζοντας την προσωπική του άποψη  κατά των μεταλλείων, είπε ότι μπορούμε να επενδύσουμε στην  αειφορική  ανάπτυξη, παράγοντας  προϊόντα  όπως  γάλα,  κρέας, σιτάρι, να επενδύσουμε στο βοτανικό κήπο, ο οποίος έχει εγκαταληφθεί , και στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών  χώρων της περιοχής. Τόνισε ότι οι κάτοικοι των Κρουσίων περίμεναν την υλοποίηση του φράγματος του Μεταξοχωρίου που υπουργικά χείλη  τους είχαν υποσχεθεί  και  δυστυχώς , αντιλαμβάνονται ότι αντί για φράγμα ύδατος μάλλον θα γίνει τέλμα τοξικών αποβλήτων, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί και ρωτηθεί.

Επιπλέον μετέφερε και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μιχάλης Αναστασιάδης, αντιδήμαρχος Κρουσσών, με το ΥΠΕΚΑ (την οποία  επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος). Ο κ. Αναστασιάδης ζήτησε από το υπουργείο  να στείλει επιστήμονες  για να ενημερώσουν για το τι θα γίνει στην περιοχή, και με ποια μέθοδο, και ή δυνατόν η ενημέρωση αυτή να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση με τους επιστήμονες που καλεί το Μέτωπο Αγώνα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται  γιατί είναι πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πιο εφικτό θα ήταν  να κληθούν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης για ενημέρωση στην Αθήνα!

Σχολιάστε