My Twitter Feed

14 Μαρτίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλλαλητήριο και στο Πολύκαστρο -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

ΑΔΕΔΥ: Όλοι απεργία τη Πέμπτη -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

Ξαναλειτουργεί η λαϊκή Αξιούπολης -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

Πάλι στο δρόμο ο λαός του Κιλκίς -

Τρίτη, 14 Μαρτίου, 2023

Δήμος: 6,3 εκ. το χρέος της ΔΕΥΑΚ -

Δευτέρα, 13 Μαρτίου, 2023

Έγκριση έξι θέσεων επιμελητών -

Σάββατο, 11 Μαρτίου, 2023

Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού -

Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: 7 εκ. χρέος η ΔΕΥΑΚ -

Πέμπτη, 9 Μαρτίου, 2023

Συλλαλητήριο και στο Πολύκαστρο

Σε νέο συλλαλητήριο για το έγκλημα των Τεμπών καλεί τη μαθητική κοινότητα και το λαό της Παιονίας το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.

Για το συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πολυκάστρου, το ΔΣ του Συλλόγου αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής:

“Είμαστε κι εμείς ως γονείς, οργισμένοι με το έγκλημα! Δεν θα ζήσουμε με την ανασφάλεια για τη ζωή των παιδιών μας!

Παλεύουμε για να γίνει πράξη αυτό που βροντοφωνάζουν τόσες μέρες τώρα οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς, όλος ο κόσμος: “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” και “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”, με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας, πολλών νέων παιδιών. Στην θέση τους θα μπορούσαν να ήταν τα δικά μας παιδιά, εμείς οι ίδιοι, οι δικοί μας φίλοι και συγγενείς.

Ως γονείς θεωρούμε ότι η ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη των θυμάτων είναι να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για τους πραγματικούς ενόχους.

Ο μόνος τρόπος για να μην το ξαναζήσουμε, είναι να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σιδηρόδρομου, μέτρα που καιρό πριν ζητούσαν επίμονα οι εργαζόμενοι.

Η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας είναι ακριβή και δεν μπορεί να λογαριάζεται ως κόστος.

Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και αγωνιζόμαστε καθημερινά να μην τους λείψει τίποτα…..Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή στις Σέρρες, από την έκρηξη του λέβητα. Μπορεί στα δικά μας σχολεία να μην έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό, αλλά ξέρουμε πως από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί σε άλλα σχολεία όταν έπεφταν ταβάνια, όταν πλημμυρίζαν τάξεις και αυλές σχολείων.

Και επειδή η χώρα μας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα συμβεί αν γίνει σεισμός εν ώρα μαθήματος. Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε να μετρήσουμε κι άλλα θύματα…..

Εμείς οι γονείς έχουμε ευθύνη, να αγωνιστούμε και να μην περιμένουμε να συμβεί κάτι, γιατί δυστυχώς πάντα κάτι γίνεται. …Δεν φτάνουν μόνο οι ευχές για να αποφευχθούν τα χειρότερα…. Χρειάζεται να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα.

Η ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα, όπως:

  • Να δοθεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό και να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα οι αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας και σε όλη τη χώρα. Να υπάρχουν ασφαλείς υποδομές και σχολικά κτίρια.

  • Εδώ και τώρα να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του 4ου Νηπιαγωγείου. Να χτιστεί 4ο Δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο στο Πολύκαστρο, πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών. Είναι απαράδεκτο τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε κτίρια που έκαναν μάθημα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους!

  • Να γίνουν ανάλογοι έλεγχοι για την πυρασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

  • Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην ειδική αγωγή.

  • Να υπάρχουν με ευθύνη του κράτους, ασφαλείς συγκοινωνίες για τη μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο και τις σχολικές εκδρομές.

  • Να στελεχωθούν με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες τα νοσοκομεία σε Γουμένισσα και Κιλκίς καθώς και στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, να μην ψάχνουμε γιατρούς για την υγεία των παιδιών μας. Τα κενά στα νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως έχουν καταγγείλει επανειλημμένα οι υγειονομικοί δεν μπορούν και δεν πρέπει να καλύπτονται με “μπαλώματα”, με μετακινήσεις γιατρών από το ένα μέρος στο άλλο, αλλά με μόνιμες προσλήψεις!

Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, όλο το λαό της περιοχής την Παρασκευή 17/3 το απόγευμα στις 6 στην πλατεία Πολυκάστρου.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης! Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα αφήσουμε τις ζωές των παιδιών μας στην τύχη!

Σχολιάστε