My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συζητήθηκε το θέμα συκοπαραγωγών

Συμμετοχή Φραγγίδη στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη η επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Φραγγίδη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με θέμα τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς νωπού σύκου του νομού Κιλκίς, που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ο βουλευτής Κιλκίς περιέγραψε τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι συκοπαραγωγοί της περιοχής Πολυπέτρου, μετά τη χαμηλή ζήτηση και την κατρακύλα της τιμής του φρέσκου σύκου.

Η ευπάθεια του προϊόντος με τις ελάχιστες δυνατότητες αποθήκευσης, η πτώση της τουριστικής κίνησης που έπληξε τη διάθεσή του σε χώρους εστίασης και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και ο υψηλός ανταγωνισμός στις εξαγωγές από το τούρκικο σύκο που εμφανίζεται ιδιαίτερα ελκυστικό μετά την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, συνθέτουν ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον για τους παραγωγούς, τόνισε.

Συμπληρωματικά, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης των καλλιεργητών από την Πολιτεία, ώστε να αποκτήσουν καλή πρόσβαση στις ξένες αγορές και να αναπτύξουν συνεταιριστικά σχήματα, βελτιώνοντας έτσι τα οφέλη τους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των καλλιεργητών πανελλαδικά για την αναδιάρθρωση των παλαιών συκεώνων.

Τέλος, ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα στον τρόπο αποζημίωσης των καλλιεργητών για τις φυσικές καταστροφές, καθώς τα φυτά λογίζονται ετήσια με απώλεια παραγωγής ενός μόνο χρόνου και όχι πολυετή με απώλεια παραγωγής πολλών χρόνων.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός κ. Βορίδης παραδέχθηκε την ύπαρξη διαταραχής στην αγορά του νωπού σύκου και δήλωσε ότι το Υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα προβεί σε μελέτη της ζημίας και σχετικές ενέργειες. Προέτρεψε δε τους καλλιεργητές να προχωρήσουν στην πλήρη διάθεση του προϊόντος, παρά τη διαταραχή.

Εξήγησε, ότι κατά τη διαδικασία μελέτης της ζημίας για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης, λαμβάνονται υπόψη συγκριτικά τα στοιχεία των τριών προηγούμενων χρόνων και του τρέχοντος, όσον αφορά την τιμή και την ποσότητα της παραγωγής. Για τα υπόλοιπα θέματα που έθιξε ο κ. Φραγγίδης, ο Υπουργός είπε ότι θα συζητηθούν, όταν θα δοθεί η ευκαιρία, σε ένα άλλο επίπεδο διαλόγου.

Στο Thessaloniki Helexpo Forum

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης υπεύθυνος του τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής θα συμμετέχει στο « Thessaloniki Helexpo Forum, με θέμα «Πολιτική, Οικονομία & Κοινωνία. Αναζητώντας την Ισορροπία», που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo από τις 11 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Το πάνελ στο οποίο θα καταθέσει τις απόψεις του ο κος Φραγγίδης με θέμα:
«Εκθέσεις VS Πανδημία, φυσική και ψηφιακή αλληλεπίδραση» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από τις 11:00-12:30 , με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επικεφαλής διεθνών και εγχώριων εκθεσιακών οργανισμών και επιχειρήσεων του κλάδου.

Το πάνελ θα επικεντρωθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία για την παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει σε δυσμενείς συνθήκες, ενώ θα συζητηθούν θέματα εξωστρέφειας και τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μέσω της ανάπτυξης των εκθέσεων

Οι ομιλητές σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί θα είναι :

11:00 – 12:30: Εκθέσεις VS Πανδημία, φυσική και ψηφιακή αλληλεπίδραση (Αίθουσα 1)

⦁ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

⦁ Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής, Αναπλ. Τομεάρχης Ευρωπαικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ

⦁ Γεώργιος Φραγγίδης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ

⦁ Βίκη Λοΐζου, Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού

⦁ Δημήτριος Κερκεντζές, Γενικός Γραμματέας ΒΙΕ.

⦁ Gerald Boese, CEO Koeln Messe

⦁ Pietro Piccinetti, Πρόεδρος Fiera di Roma

⦁ Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ

⦁ Phil Kafarakis, πρ. Πρόεδρος Specialty Food Association

⦁ Θεόδωρος Βώκος, Διευθυντής «Ποσειδώνια»

Συντονιστής πάνελ: Βαγγέλης Μωυσής

Σχολιάστε