My Twitter Feed

9 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τ. Κεσίδης: Και πάλι συντονιστής -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Νέα κόντρα για το προσφυγικό -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Σε απόγνωση ο εμπορικός κόσμος! -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Ηχηρή παραίτηση αιρετών ΔΑΚΕ -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Αγρότες κομμένοι από ενισχύσεις -

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, 2021

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Καλά στο Κιλκίς, άνοδος στη χώρα -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Συγκέντρωση ΠΑΜΕ σε Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 6 Μάη, πρώτη μέρα της 48ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας για το ασφαλιστικό, η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φτωχών και μεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, γυναικών, νέων, σπουδαστών των λαϊκών στρωμάτων, άνεργων και συνταξιούχων.

pame-kilkisΣε σχετικό δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από νωρίς το πρωί έδωσαν τη μάχη σε μια σειρά εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την απεργία, μιας και σε πολλούς χώρους δεν υπήρχε ενημέρωση από τους αντίστοιχους συνδικαλιστικούς φορείς και τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, καθώς και τη μάχη της συμμετοχής στην 48ωρη απεργία.

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο Κιλκίς και την ομιλία έκανε ο Τάσος Βασιλακάκης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας και μέλος του ΝΤ Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Για τα κέρδη ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα και επανέρχεται η «βασιλεία» του νόμου της ζούγκλας στην εργασία! Παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ό,τι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία. Όλα αυτά για να θωρακίζονται η κερδοφορία και τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων!

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη!

Αυτό είναι το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς που τώρα, για να αντιμετωπίσει την κρίση του, ορμάει ξανά και με τον πιο βάρβαρο τρόπο απέναντι στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, θέλει την πιο άγρια εκμετάλλευση των λαών, αναζητάει περισσότερη ανθρώπινη σάρκα για να τραφεί, προκαλεί νέες σφαγές, πολέμους για να ξαναμοιράσει τη λεία.»

Συνέχισε λέγοντας: «καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους! Δεν περιμένουμε σωτήρες! Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη. Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!»

Κλείνοντας κάλεσε το λαό του Κιλκίς να συμμετέχει:

– το Σάββατο 7 Μάη στη Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 7:00 μ.μ. καθώς και

– στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στο Κιλκίς, την Κυριακή 8 Μάη, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Ειρήνης.

Τέλος, ακολούθησε πορεία μέχρι το Νοσοκομείο Κιλκίς, μέσω της 21ης Ιουνίου.

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς

Σχολιάστε