My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Στόχος η επέκταση του Μουσείου

Την ανακαίνιση και επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς σχεδιάζει η τοπική Αρχαιολογική Εφορία και για το σκοπό αυτό θα συντάξει μελέτη προς χρηματοδότηση από πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Αυτό γνωστοποίησε η νέα προϊσταμένη της Εφορείας, Γεωργία Στρατούλη, στο δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη κατά τη διάρκεια επίσκεψής στο Δημαρχείο, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα σύνδεσης και ανάδειξης της πόλης του Κιλκίς και του Αρχαιολογικού της Μουσείου, με τον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού και το Βυζαντινό Κάστρο του Παλαιού Γυναικοκάστρου.

Ο κ. Σισμανίδης τόνισε στην κ. Στρατούλη ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με κοινές εκδηλώσεις και με έντυπες εκδόσεις του δήμου, καθώς και ότι θα υποστηρίξει ενεργά το αίτημα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να αξιοποιηθούν καλύτερα οι χώροι του Μουσείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, η τμηματάρχης των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της υπηρεσίας δρ. Μάγδα Παρχαρίδου και οι αρχαιολόγοι Μαρία Φαρμάκη και Νεκτάριος Πουλατσάκης.

Σχολιάστε