My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Στόχος, δυο πρότυπα σχολεία

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Γεωργαντά, στόχος του Υπουργείου είναι τα υπό κατασκευή 4ο Γυμνάσιο και 10ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς να λειτουργήσουν ως πρότυπα – πειραματικά σχολεία.

sxoleio-001Για το θέμα έχουν κάνει πρόταση οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς γνωμοδότησε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κώστα Ραμπίδη, οι συνθήκες για τη λειτουργία πρότυπων-πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς είναι ευνοϊκές, αφού εκτός απ` το γεγονός ότι το Κιλκίς είναι παραμεθόρια περιοχή είναι και πολύ κοντά σε σχολές παιδαγωγικού περιεχομένου (Παιδαγωγική Ακαδημία, Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης κλπ), με την προϋπόθεση αυτή να είναι βασική αφού στις πρότυπες σχολικές μονάδες θα πραγματοποιούν εκπαίδευση  οι φοιτητές αυτών των σχολών.

Εξ` άλλου, ο κ. Ραμπίδης ενημέρωσε ότι η Α/θμια Εκπαίδευση  έχει καταθέσει πρόταση για λειτουργία ως πρότυπου-πειραματικού, και του 14ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, το οποίο ήδη έχει ιδρυθεί «στα χαρτιά» αλλά στερείται χώρου στέγασης.

Να σημειωθεί ότι στις πρότυπες-πειραματικές σχολικές μονάδες επιλέγονται να διδάξουν εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων. Οι μαθητές για το Δημοτικό θα επιλέγονται κατόπιν κλήρωσης, ενώ οι μαθητές για εισαγωγή στο Πρότυπο  Γυμνάσιο θα υπόκεινται σε εξετάσεις. .

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Γεωργαντάς, για την ίδρυση του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 4ου Γυμνασίου το Υπουργείο Γεωργίας παραχώρησε χώρο 10 στρεμμάτων που ανήκει στο πρώην ΚΕΓΕ Κιλκίς. Ωστόσο, το έργο δεν εντάχθηκε ακόμα σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

 

Σχολιάστε