My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Στο “χακί” κι οι απεργοί της ΔΕΗ!

dei2Σε μία νέα επίδειξη αυταρχισμού, η κυβέρνηση προχώρησε τελικά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους, μετά και την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απεργία τους.

Την ώρα που στη Βουλή αναμένεται να ψηφιστεί και κατ΄ άρθρο την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ», η κυβέρνηση με την παράνομη απόφασή της οδηγεί στα άκρα την πολιτική σύγκρουση και πολώνει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σκηνικό.

Η δικομματική συνεχίζοντας στο δρόμο της αυταρχικής αντιμετώπισης των εργατικών κινητοποιήσεων, όπως είχε γίνει παλιότερα με ναυτεργάτες και εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, επιδικνύει «αποφασιστικότητα» προς τους εργαζόμενους, ενώ ακολουθεί το δρόμο των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η Σ. Βούλτεψη

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε:

«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους.

Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει».

ΓΕΝΟΠ: Συνεχίζουμε

Νωρίτερα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών».

Πριν ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών, τέθηκε εκτός λειτουργίας, με πρωτοβουλία των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, η μονάδα στον ΑΗΣ Καρδιάς. Το στέλεχος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Μπίτζας, δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί, με παράλληλη αύξηση του προσωπικού ασφαλείας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, ανέφερε ότι θα περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση θα αποστείλει στους απεργούς χαρτιά επιστράτευσης.

Ο Γ. Μανιάτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι σε περίπτωση που η απόφαση της δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.

«Το μέτρο της επίταξης δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά είναι αναγκαίο και η χώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. «Η εποχή που η κάθε συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να συγκυβερνήσει παρήλθε. Όσοι πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί αυτό κάνουν λάθος… η μεγάλη πλειοψηφία του λαού τάσσεται με την κυβέρνηση, είναι βαθιά γελασμένοι», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις επαφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την μικρή ΔΕΗ. ΟΑλέξης Τσίπρας με άρθρο – παρέμβαση στο Tvxs.gr επισημαίνει την ιστορική σημασία της μάχης για τη ΔΕΗ. Υπέρ της πρωτοβουλίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος έχουν ταχθεί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση από τον Φώτη Κουβέλη, ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα από τα όργανα της ΔΗΜΑΡ. Θετικοί εμφανίζονται και κάποιο ανεξάρτητοι βουλευτές. Αντίθετα το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως δεν θα συμπαραταχθεί με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει δική του πρόταση για δημοψήφισμα για όλους τους νόμους που σχετίζονται με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Πηγές: efsyn.gr – tvxs.gr

Σχολιάστε