My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Στο στόχαστρο οι δημοτικές επιχειρήσεις

louketoΣυναγερμός έχει σημάνει στους δήμους της χώρας, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών σχεδιάζει την κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων οδηγώντας σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους, παρά την κατηγορηματική αντίθεση των αιρετών σε οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα θέτει στον προθάλαμο της εξόδου από τους δήμους περίπου 30.000 εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και άλλους φορείς των ΟΤΑ προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων, που ετοιμάζονται να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συγκαλεί μέσα στην εβδομάδα έκτακτη συνεδρίαση δ.σ., προκειμένου να εξετάσει και να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης, ενώ ανάλογες αποφάσεις αναμένονται από τις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).

Το κλείσιμο πάντως των δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν ζημιογόνες χρήσεις και την απόλυση των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτές επιβεβαίωσε χθες μιλώντας στο Βήμα FM ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. “Οι εταιρείες των δήμων που έχουν τρεις ζημιογόνες χρήσεις κλείνουν”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το προσωπικό σημείωσε ότι “απολύεται ή, αν υπάρχουν ανάγκες, μεταφέρεται στους δήμους”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σχεδιάζεται να αξιολογηθούν συνολικά 387 φορείς (δήμοι, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις), από τους οποίους θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι.

Περίπου 6.000-8.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, ενώ περίπου 6.000, που προέρχονται από δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες καταργήθηκαν λόγω “Καλλικράτη” και έχουν μεταταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, κυρίως όσοι δεν έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ. Επίσης περίπου 2.000 εργαζόμενοι 29 δημοτικών επιχειρήσεων (ΝΠΙΔ) που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε