My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Στο στόχαστρο ΜΚΟ για Γαλλικό

Για αυθαίρετες ενέργειες εκπροσώπων της Μ.Κ.Ο. «Δίκτυο Εθελοντικής Στήριξης Προσφύγων», κάνει λόγο ο Δήμος Κιλκίς, σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καταυλισμός προσφύγων στη Τοπική Κοινότητα Γαλλικού.

syskepsi-dimos-kilkisΣε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δήμο προχθές Σάββατο 21 Νοεμβρίου έπειτα από  πρωτοβουλία του δημάρχου, Δημήτρη Σισμανίδη, οι παραβρεθέντες «εξέφρασαν τη βαθύτατη ενόχλησή τους για τις κινήσεις εν κρυπτώ και παραβύστω του εν λόγω Δικτύου στην περιοχή του Γαλλικού και στηλίτευσαν τον παραγκωνισμό των τοπικών αρχών και την ανύπαρκτη ενημέρωση από την Πολιτεία για τους σχεδιασμούς της σε σχέση με την ίδρυση κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και σημείων ταυτοποίησής τους».

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, πλην του δημάρχου; Ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Βεργίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π. Θωμαϊδης και Κ.Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γαλλικού Χρ. Πιπερίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αν. Δημάκη και Μ. Μωϋσίδου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλλικού Κ. Αϊβαλιώτης και αντιπροσωπεία κατοίκων της περιοχής.

Στη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι «η ύπαρξη του άτυπου προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη καθιστά αδύναμη την προοπτική λειτουργίας δεύτερου καταυλισμού στο Γαλλικό αλλά και οπουδήποτε αλλού στην περιοχή του Δήμου Κιλκίς», καθότι «ο νομός Κιλκίς δεν μπορεί να αντέξει το βάρος δύο κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, πόσο μάλλον όταν το υφιστάμενο σύστημα υποδομών στην περιοχή του Δήμου Κιλκίς (ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα) είναι ανίσχυρο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του μεγάλου αριθμού προσφύγων στην περίπτωση σύστασης κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας».

Τόσο ο δήμαρχος Κιλκίς όσο και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισαν στις τοποθετήσεις τους ότι συμπαρίστανται στο δράμα των προσφύγων και ότι η τοπική κοινωνία επιδεικνύει εμπράκτως την αλληλεγγύη και την αρωγή της προς αυτούς.

«Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε στο ζήτημα του προσφυγικού και να βοηθήσουμε, όμως απαιτούμε από την κυβέρνηση υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση για τους χειρισμούς της επί του θέματος στο ν. Κιλκίς», κατέληξαν οι συσκευθέντες.

Σχολιάστε