My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Στο πόδι” οι γιατροί Πέμπτη και Παρασκευή

nosokomeio_kilkisΜε προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία όλης της χώρας. Γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, γεγονός που σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται μόνον τα επείγοντα περιστατικά, ενώ θα αναβάλλονται τα προγραμματισμένα.

Κύρια αιτήματα των γιατρών και των εργαζομένων στο ΕΣΥ είναι να σταματήσει η στοχοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, να μπει τέλος στα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων, στην πενιχρή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και να καταβληθούν τα οφειλόμενα για υπερωρίες και εφημερίες. Μάλιστα την ημέρα της απεργίας, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας.
Επίσχεση

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του το δ.σ. της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη 48ωρη προειδοποιητική κινητοποίηση, η οποία δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση όπου το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν υλοποιήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών γιατρών.

«Μόνον για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε γιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από το Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις, παρακλινικές, εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούλιο του 2012. Επίσης χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10% από τις αρχές του 2012, καθώς και δεδουλευμένα για όλο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να κουρέψει τις παλαιές οφειλές προς τους γιατρούς κατά 20%, όταν μάλιστα με προκλητικό τρόπο κουρεύει μόνον κατά 1% τις οφειλές προς φαρμακοβιομηχανίες, 3,5% προς φαρμακοποιούς και 8% προς κλινικές.

makthes.gr

Σχολιάστε