My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Στο Κιλκίς ο 17χρονος οδηγός

Στην τελευταία του κατοικία στο Κιλκίς οδηγείται αύριο Πέμπτη ο 17χρονος οδηγός Μάκης Μ., που ήταν ένα από τα τέσσερα νέα παιδιά, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο στο τρομερό τροχαίο του Ευόσμου.

Το μοιραίο αυτοκίνητο μετά το δυστύχημα

Αύριο θα κηδευτεί επίσης ο 19χρονος Παύλος Λ. στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στα Κοιμητήρια Ευόσμου, ενώ το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές στους δύο 17χρονους που χθες τα ξημερώματα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Η κηδεία του 17χρονου, Γιώργου Μ. έγινε στον Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Κοιμητήρια Ευόσμου και του παιδικού του φίλου, του Θοδωρή Μ. στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Από χθες βαρύ ήταν το κλίμα στις γειτονιές των παιδιών, με δεκάδες στεφάνια να έχουν τοποθετηθεί από φίλους, συγγενείς και από τη σχολική κοινότητα, ενώ άνθρωποι από τη γειτονιά και από το σχολείο περνούν από τα σπίτι των νεαρών παιδιών και αφήνουν ένα λουλούδι, προσπαθώντας παράλληλα να δώσουν κουράγιο και στις οικογένειές τους.

Μάχη στο νοσοκομείο δίνει ο πέμπτος της παρέας

Την ίδια στιγμή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο 17χρονος φίλος τους, ο μόνος από τους πέντε επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, που κατάφερε να βγει ζωντανός. “Η κατάστασή του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη. Δίνει μάχη. Ο νεαρός βρίσκεται σε καταστολή. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλες τις ζωτικές λειτουργίες του. Το μεσημέρι η ιατρική ομάδα πιθανότατα να επιχειρήσει μια πρώτη εκτίμηση της πορείας της υγείας του” δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

Αυτοψία στο μοιραίο αυτοκίνητο

Εικόνα που δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός, εμφανίζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μοιραίο Volvo της τραγωδίας που συγκλόνισε τον Εύοσμο και ολόκληρη τη χώρα .Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος νεαρός και προσέκρουσε σε τοιχίο φέρει χτυπήματα στην αριστερή και την εμπρόσθια πλευρά. Ο «ουρανός» του Volvo δεν έχει στραπατσαριστεί, ενώ η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδόν άθικτη. Όλοι οι πλευρικοί αερόσακοι από τα αριστερά του αμαξώματος έχουν ανοίξει κανονικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, ιδιαίτερο ρόλο στην τραγωδία διαδραμάτισε η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος, στο τσιμεντένιο κράσπεδο, πριν την κατάληξή του στο τοιχίο περίφραξης των γηπέδων των ακαδημιών του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη. Όταν το Volvo συγκρούσθηκε στο κράσπεδο, μετά την πλαγιολίσθηση, αυτό δεν λειτούργησε ανασταλτικά στη ροπή του οχήματος, αλλά ως «πρέσα». Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη, αντί να απορροφηθεί, πολλαπλασιάστηκε και το τσιμέντο λειτούργησε ως πιεστικό μέσο. Γεγονός που, σε συνάρτηση με τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας, οδήγησε στον θάνατο τέσσερα νέα παιδιά και στην εντατική ένα ακόμη.

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε