My Twitter Feed

21 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

ΙΣΚ: Ο Βλαδίμηρος πάντα πρόεδρος! -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Θα νικήσει η Δημοκρατία -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Προτάσεις για τη κτηνοτροφία -

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022

Στο έλεος των κατασκόπων

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Οι λογικές επιλογές είναι τρεις. Πρώτη: Ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε τίποτε για τις παρακολουθήσεις. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κάποιος αφού υπάρχουν τόσα στοιχεία που συνηγορούν για το αντίθετο. Αλλά αν έστω κάποιος θέλει να το καταναλώσει ως σενάριο, οφείλει να κάνει και την παράλληλη παραδοχή ότι μιλάμε για έναν πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού. Εναν πρωθυπουργό που, ενώ είχε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ (την πήρε μάλιστα με νόμο για να είναι σίγουρος για τον ασφαλή έλεγχο), δεν ήξερε τι γινόταν και πώς γινόταν. Θα ρωτήσετε «και τι έκανε αφού έμαθε;». Ολα αυτά που σήμερα δείχνουν ότι γνώριζε.

Επιλογή δεύτερη: Ο Μητσοτάκης γνώριζε για τις υποκλοπές. Αφησε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφυκτικού ελέγχου του κράτους, των δικών του ανθρώπων, των θεσμικών οργάνων και φυσικά των αντιπάλων για να κυριαρχεί σ’ αυτό που έχτισε ως καθεστώς. Σε αυτή την περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτικές, ποινικές και ηθικές ευθύνες. Οι τελευταίες σίγουρα δεν τον απασχολούν, αφού έχει επιλέξει να πολιτεύεται με τρόπο που η ηθική φαντάζει θλιβερή υποχώρηση, όπως άλλωστε και η δημοκρατία.

Υπάρχει όμως μια τρίτη επιλογή, που είναι ανατριχιαστική και περιγράφεται από την έρευνα του Documento. Ο Μητσοτάκης έχει παραδώσει τη χώρα σε κατασκοπευτικούς μηχανισμούς που συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών και παίρνει ως αντάλλαγμα τις δικές του πληροφορίες. Σε μια επιζήμια για τη χώρα και την ασφάλειά της ανταλλαγή επιτρέπει να λειτουργεί με ασφάλεια ένα κατασκοπευτικό δίκτυο κι αυτός επιβραβεύεται και αποκτά ισχύ έχοντας πρόσβαση στο βρόμικο υλικό.

Μήπως αυτή η κρίση συνιστά υπερβολή;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι υπάρχει και λειτουργεί το Predator, άσχετα αν άλλοτε διαψεύδει τη «λίστα Predator» (ξέρει άραγε ποια είναι η πραγματική;) και άλλοτε απλώς διαχωρίζει τη θέση του από αυτές τις παρακολουθήσεις. Στην επιχειρηματολογία του υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες (που δεν τους ξέρει) οι οποίοι παρακολουθούν (αλλά δεν ξέρει ποιους) κι αυτό είναι κάτι που προσπερνά (σαν να μην έχει δημιουργήσει μείζον θέμα σε Ελλάδα και εξωτερικό). Γιατί όμως κάνει ότι δεν γνωρίζει το Predator; Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει δημιουργηθεί από τις εταιρείες και τις ομάδες εργασίας του Ταλ Ντίλιαν. Ο Ντίλιαν, πρώην στέλεχος των επίλεκτων μονάδων του Ισραήλ και ένας από τους διοικητές της UNIT 81, της μυστικής μονάδας ηλεκτρονικής κατασκοπείας, δημιούργησε μια θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα. Δεν το ξέρει ο πρωθυπουργός; Δεν ξέρει δηλαδή ότι το Predator που παρακολουθεί δεν σχετίζεται με το υπερπέραν αλλά με συγκεκριμένη εταιρεία; Και αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, δεν το γνωρίζουν ούτε στην ΕΥΠ, την οποία έχει υπό την ευθύνη του;

Για να οργανώσει την εταιρεία του στην Ελλάδα ο Ντίλιαν έστειλε τον Ερεζ Οφιρ, διακεκριμένο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και πρώην λοχαγό της UNIT 81. Ούτε αυτό το γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης; Δεν τον πληροφόρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ότι κάπου στο Ελληνικό δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε από πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών ξένης χώρας ένα σύστημα το οποίο παραπέμπει σε παρακολουθήσεις με Predator;

Η ΕΥΠ δεν είχε κατά νου να ελέγξει τι ακριβώς έκαναν; Ή μήπως ήταν πολύ απασχολημένη με την παρακολούθηση του Παπαχελά, του Χατζηδάκη και του Κύρτσου;

Δεν υπήρξε ούτε ένας διακριτικός έλεγχος στο οικονομικό πεδίο για να διαπιστωθεί αν αυτή η εταιρεία, που ήδη έπρεπε να βαράει συναγερμό εξαιτίας του αντικειμένου και της σύνθεσής της, είχε πραγματικές συναλλαγές και δραστηριότητα; Κανένας δεν διαπίστωσε ότι η Intellexa τιμολογεί και τιμολογείται από τη μαμά εταιρεία ή τις θυγατρικές της; Ούτε αυτό δεν διαπίστωσαν;

Υπάρχουν στην Ελλάδα η εταιρεία και τα πρόσωπα του Predator και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τον ψόφιο κοριό; Ή μήπως προσέχει τους κοριούς σαν τα μάτια του; Δημοσιεύτηκαν πληροφορίες για παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών και δεν θέλησε να διαλευκάνει τι συμβαίνει; Ή μήπως διαλεύκανση είναι να λέει συνεχώς «θα βρει η Δικαιοσύνη τι ισχύει» κατά πως έλεγε ο Σημίτης ότι οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά δεν απασχολούν τον ίδιο αλλά «όποιος έχει στοιχεία πρέπει να τα πάει στον εισαγγελέα»;

Τα στοιχεία που δημοσιεύει το Documento είναι και αληθή και σοβαρά. Το γνωρίζει κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν σε συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου μεθόδους για να συλληφθώ και (κατά πως πιστεύει) να σιωπήσω.

Ο πρωθυπουργός με την πρακτική του δεν εκτίθεται απλώς αλλά επιβεβαιώνει. Γνωρίζει και το Predator και ποιοι το έχουν φέρει και τι έχουν κάνει και πώς συνδέονται με την ΕΥΠ. Κατ’ επανάληψη έχει πάρει τηλέφωνο στελέχη του και μέλη της κυβέρνησης για να τα προειδοποιήσει ότι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται του εναντιώνονται και όταν διαμαρτύρονταν έχει πει «έχω στοιχεία».

Η ΝΔ το έχει τούμπανο πλέον και ο Μητσοτάκης κρυφό καμάρι ότι όλο το κυβερνητικό σύστημα ήταν υπό τον Μεγάλο Αδερφό και από αυτό δεν εξαιρούνταν (σύμφωνα με το συγκρότημα Μαρινάκη) ούτε η μεγάλη αδερφή του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει τη χώρα σε πράκτορες και συστήματα παρακολούθησης διαπράττοντας έγκλημα. Αν τα συστήματα δεν δούλευαν γι’ αυτόν, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, γιατί αυτό σημαίνει ότι δούλευαν για ξένη δύναμη. Δεν δείχνει όμως να τον ενοχλεί. Και ενώ συνηθίζει να λέει ότι όσοι κάνουν τις αποκαλύψεις βάζουν πλάτη σε ξένες δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα, δεν προεκτείνει αυτήν τη λογική έως το εύλογο ερώτημα «μήπως μας παρακολουθούν ξένες δυνάμεις;». Ο πρωθυπουργός το έχει βέβαιο ότι αυτοί που μας παρακολουθούν (γιατί μας παρακολουθούν όπως παραδέχεται) δεν είναι ξένοι και κατάσκοποι. Αλλιώς και θα το έλεγε για να δώσει το μήνυμα και θα έπραττε για να μην κατηγορείται ο ίδιος.

Η ΕΥΠ μετατράπηκε σε ΚΥΠ του 1950, στεγανοποιήθηκε, αποκλείστηκε από τον θεσμικό έλεγχο και ο Μητσοτάκης αφού το εξασφάλισε, την εκσυγχρόνισε με μεθόδους που θα εξασφαλίσουν το καθεστώς του και τη χειραγώγηση.

Ηταν ο πολιτικός αδερφός του Βίκτορ Ορμπάν αυτός που προμηθεύτηκε το Pegasus στην Ουγγαρία για να εξασφαλίσει την εξουσία του παρακολουθώντας τους πολίτες. Ηρθε η ώρα του Μητσοτάκη να ευθυγραμμιστεί και σ’ αυτό με τον Ορμπάν. Επέλεξε το Predator.

Ακόμη και αυτήν τη στιγμή είμαι έτοιμος να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει ακουμπήσει αυτό που λέγεται εσχάτη προδοσία. Περιμένω έστω και την τελευταία στιγμή να νομοθετήσει ώστε να δούνε οι πολίτες ποιοι παρακολουθούνται και γιατί. Να διαλύσει αυτό το σκοτεινό σύννεφο που τον περιβάλλει και τον συνδέει με πρακτικές εκτροπής. Θα το κάνει; Το ζητάνε τα πολιτικά κόμματα, ο νομικός κόσμος, η ΑΔΑΕ. Αν δεν το κάνει, επιβεβαιώνει τα χειρότερα, όπως κάνει εδώ και μήνες.

Ο πρωθυπουργός με την πρακτική του δεν εκτίθεται απλώς, αλλά επιβεβαιώνει. Γνωρίζει και το Predator και ποιοι το έχουν φέρει και τι έχουν κάνει και πώς συνδέονται με την ΕΥΠ.

Κατ’ επανάληψη έχει πάρει τηλέφωνο στελέχη του και μέλη της κυβέρνησης για να τα προειδοποιήσει ότι με τον τρόπο που συμπεριφέρονται του εναντιώνονται και όταν διαμαρτύρονταν έχει πει «έχω στοιχεία».

Άρθρο στο documento.gr

Σχολιάστε