My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Στοπ στη κατάργηση σχολείων

Αναστέλλονται οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, ενώ θα επανεξεταστούν κι όποιες έγιναν με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών, χωρίς παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

sxoleio-621Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (Τρίτη) συνάντησης που είχε με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.

Ως γνωστόν, στο νομό Κιλκίς επρόκειτο να καταργηθούν τα δημοτικά σχολεία Γοργόπης και Τούμπας, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών κι εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων, η προτεραιότητα του υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, αφορά τους απολυμένους και όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ για όσα θέματα αφορούν επιπλέον κονδύλια για προσλήψεις, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπολογίζεται ότι τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα είναι 2.000, ενώ την τρέχουσα χρονιά αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως “το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπως είχε δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα καταργηθεί με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ετοιμάζεται”. Το υφιστάμενο καθεστώς αξιολόγησης θα το διαδεχτεί “αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων και των εκπαιδευτικών”.

 

Σχολιάστε