My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Στον αέρα” το επίδομα θέρμανσης!

*Ούτε υπογραφή δεν έχει μπει στην απόφαση

Παρά τις εξαγγελίες και ενώ ο χειμώνας μπήκε για τα καλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκεί όπου υπάρχει δηλαδή και η μεγαλύτερη ανάγκη, ούτε η υπογραφή δεν έχει μπει στην υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Όλα τώρα δείχνουν ότι τα χρήματά τους οι δικαιούχοι θα αργήσουν πολύ να τα πάρουν καθώς ως συνήθως ανακοινώθηκε κάτι χωρίς να υπάρχει η σχετική μελέτη.

Αυτή τη στιγμή το επίδομα θέρμανσης κολλάει σε δύο πολύ βασικά σημεία:

Το πρώτο είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση καθώς δεν ήταν υποχρεωμένοι λόγω χαμηλών εισοδημάτων.

Αυτοί είναι και οι πρώτοι δικαιούχοι, αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν, όπως απαιτείται, ότι έχουν χαμηλό εισόδημα μέσω του εκκαθαριστικού τους!

Το δεύτερο βασικό πρόβλημα, για το οποίο επίσης δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, είναι τα νοικοκυριά με αυτόνομη θέρμανση. Δεν υπάρχει τρόπος παρακολούθησης της κατανάλωσης και άρα δεν είναι δυνατό να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι το επίδομα αν και το δικαιούνται…

Ένα ακόμη μέτρο που πάρθηκε στο πόδι.

 Newsit.gr

Σχόλια
One Response to ““Στον αέρα” το επίδομα θέρμανσης!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ακόμα και τα ελάχιστα μέτρα που παίρνονται για την μερική ανακούφιση των πιό αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας αποφασίζονται εκ του προχείρου και καθυστερούν αδικαιολόγητα μέχρι αηδίας. Απο την άλλη όταν πρόκειται για μέτρα που στραγγαλίζουν οικονομικά τους πολίτες βλέπουμε με πόση μεθοδικότητα, πόση λεπτομέρεια, πόση θρησκευτική προσήλωση στις προθεσμίες εφαρμογής να διατυπώνονται. Βέβαια όσο αυτή η κρατική πρακτική επαναλαμβάνεται τακτικά, τόσο γίνεται ΄΄συνήθεια΄΄ η αποδοχή της. Και βέβαια όταν ο πολίτης καταρρακώνεται ηθικά και δεν πιστεύει πλέον στις δυνάμεις του για αντίσταση, γίνεται μοιρολατρικός και εύκολη λεία του εχθρού(δες κυβερνητική πολιτική).

Σχολιάστε