My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Στις καλένδες η Πυροσβεστική

Στις καλένδες παραπέμπει η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα το Πολύκαστρο, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σε κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Γ. Δελή, Ν. Παπανασταση και Λ. Στολτίδη.

Πράγματι, όπως αναφέρει επί λέξει το υπουργείο στην απάντησή του, “την παρούσα χρονική στιγμή, δεν εξετάζεται από το Αρχηγείο αυτοτελώς η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη διαλαμβανόμενη στην εν θέματι ερώτηση περιοχή, ενώ σε περίπτωση μελλοντικής αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών το όλο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο αξιολόγησης”.

Με βάση την απάντηση αυτή, η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς το ΚΚΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της και τα εξής:

“Το Υπουργείο, στην απάντησή του, ενώ σημειώνει ότι «κινείται με γνώμονα τη διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών υπηρεσιών, την προστασία του προσωπικού, καθώς και την εξυπηρέτηση και επίλυση των όποιων ανακυπτουσών δυσκολιών και προβλημάτων αυτού», την ίδια ώρα δεν εξηγεί, γιατί στο Πολύκαστρο των 10.000 κατοίκων, που γειτονεύει με την Αξιούπολη των 5.000 κατοίκων, και ενώ στην περιοχή βρίσκονται βιομηχανίες, εταιρείες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, πλήθος αγροτικών καλλιεργειών και εμπορομάγαζων, σχολικές μονάδες, κέντρο υγείας, στρατόπεδα, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, η εθνική οδός κ.ά., δεν σκοπεύει να ιδρύσει Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ως ΚΚΕ, έχουμε τονίσει κι άλλες φορές, ότι η ίδρυση και λειτουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Πολύκαστρο, αποτελεί λαϊκή ανάγκη, αποτελεί κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αυξηθεί η προστασία του λαού της περιοχής.

Επιβεβαιώνεται, για ακόμα μία φορά, ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας το δρόμο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα λειτουργεί με κριτήριο τη λογική «κόστους – οφέλους». Δυστυχώς, όμως, αυτή η λογική είναι που οδηγεί τις ανάγκες του λαού μας από το κακό στο χειρότερο. Αυτή τη λογική την πληρώσαμε πολλές φορές ακόμα και με ανθρώπινα θύματα σε πλημμύρες και πυρκαγιές στο πρόσφατο παρελθόν, την πληρώσαμε με την έλλειψη αντισεισμικής προστασίας, την πληρώνουμε και σήμερα, όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ παλαιότερα θεωρούσαν κόστος τη λειτουργία Νοσοκομείων (και τα έκλεισαν), θεωρούσαν κόστος τις προσλήψεις γιατρών (και μείναμε με 30.000 κενά). Αυτή τη λογική την αντιμετωπίζουμε όταν χιονίζει και αποκλείονται χωριά στο Κιλκίς, όταν βρέχει και πλημμυρίζουν δρόμοι τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Παιονία κ.ά. Για όλα αυτά οι επιστήμονες και οι ειδικοί έχουν προτείνει λύσεις, όμως αυτές… κοστίζουν για τις κυβερνήσεις και την Τοπική Διοίκηση και έτσι παραμένουν στα συρτάρια.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Παιονίας, τα σωματεία, τους φορείς της περιοχής, να μην αφήσουν αυτό το θέμα να «πέσει κάτω». Είναι ανάγκη σήμερα να ιδρυθεί Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Πολύκαστρο πλήρως στελεχωμένης και σε χώρο που θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι ο λαός προστατευμένος σήμερα και αύριο μπροστά σε κάθε έκτακτη ή μη κατάσταση.”

Σχολιάστε