My Twitter Feed

23 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στη τελική ευθεία το νέο γηροκομείο -

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2022

Στο πλευρό των απολυθέντων -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Αισιοδοξία για τη νέα ΚΑΠ -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

ΙΣΚ: Ο Βλαδίμηρος πάντα πρόεδρος! -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

Aλληλεγγύη σε απολυμένους Alumil -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Δ. Κιλκίς:Έγκριση προϋπολογισμού -

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022

Στη τελική ευθεία το νέο γηροκομείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας, στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατασκευή του νέου Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς (Γηροκομείο), παραρτήματος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας.

Συνεργεία του αναδόχου του έργου (ΟΡΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.) έχουν ολοκληρώσει το σύνολο σχεδόν των προβλεπόμενων εργασιών, με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου να αναμένονται τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σύμβαση που είχε υπογραφεί για την επανεκκίνηση του έργου.

Αναλυτικότερα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, οι εργασίες επιστρώσεων δαπέδων και τοποθέτησης ψευδοροφών, καθώς και των κρασπεδώσεων και ασφαλτοστρώσεων του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου.

Άμεσα θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης των χρωματισμών του κτηρίου και της περίφραξης του περιβάλλοντος χώρου, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν οι τελικές δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το έργο των υπολειπόμενων εργασιών του νέου Γηροκομείου είναι συνολικής δαπάνης 357 χιλ. ευρώ (αρχικού προϋπολογισμού 482 χιλ. ευρώ) και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το Θεραπευτήριο θα περιλαμβάνει 50 κλίνες κατανεμημένες σε 4 τετράκλινα, 14 δίκλινα και 6 μονόκλινα, ενώ περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης, αίθουσες θεραπείας, μαγειρεία, πλυντήρια, αποδυτήρια, γραφείο συντήρησης, χώρους συγκέντρωσης, χώρους εγκαταστάσεων κλπ, συνολικής δομημένης επιφάνειας 3.923,40 τ.μ., εντός οικοπέδου επιφανείας 19.250 τμ.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια, σημαντική για την επανεκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου ήταν η συμβολή του ΥΠΑΓΑΤ Γιώργου Γεωργαντά και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Σχολιάστε