My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Στηρίζουμε τους αδύναμους”

Τις ενέργειες της κυβέρνησης για στήριξη των αδυνάτων υπογράμμισε με έμφαση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στην ομιλία του που εκφώνησε χθες Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς, σε εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας εκ μέρους του κόμματος.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα δύο χρόνια της κυβέρνησης, έκανε λόγο για τη διασφάλιση πρόσβασης στις παροχές Υγείας για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, για τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 630 εκατ. ευρώ για 1.577.442 συνταξιούχους με αποδοχές κάτω από 850 ευρώ, για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, για τη δυνατότητα καταβολής συντάξεων στους αγρότες κα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγηση, στην απόφαση του Eurogroup για τον οδικό χάρτη μέτρων ρύθμισης του ελληνικού χρέους, στην πρωτιά της Ελλάδας όσον αφορά την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Επόμενοι σταθμοί για την οριστική επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη και κυρίως της κοινωνίας σε ακμή, είναι η εφαρμογή του αναπτυξιακού μέρους της συμφωνίας του 2015 με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και η έξοδος τελικά από την κρίση» είπε ο υφυπουργός, προσθέτοντας: «Εμείς τηρούμε τη συμφωνία και νομίζω ότι και οι εταίροι μας θα αποδειχθούν αξιόπιστοι απέναντι στις υπογραφές τους».

Όσον αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Αμανατίδης τόνισε με έμφαση: “Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν. Το επανέλαβε χθες από την Μάλτα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το καθιστούμε σαφές και εδώ”.

Υπογράμμισε επίσης ότι διανύουμε μια κρίσιμη ιστορική καμπή όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, με την Ελλάδα να είναι μια από εκείνες τις χώρες που εγγυάται την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή”.

 

Σχολιάστε