My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Στην AGROTICA το ΕΠΑΛ Αξιούπολης


Το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο «Στοχεύοντας στην Αγροτική Ανάπτυξη. Η σύνδεση της επιστημονικής γνώσης με την παραγωγή» διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στo πλαίσιο της έκθεσης Agrotica 2014, στις 1 & 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

epal_axiouplis

Στο συνέδριο αυτό, ο κ. Παύλος Τσουβαλτζής, λέκτορας Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ παρουσίασε το θέμα «Παραγωγή λαχανικών σε αστικό περιβάλλον», στο οποίο συμπεριέλαβε και τις δραστηριότητες των μαθητών της Β΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Ειδικότερα, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, εκπονούν ερευνητική εργασία με θέμα «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», στην οποία κάνουν πρακτική εφαρμογή, για πρώτη φορά, της καινοτόμου μεθόδου παραγωγής λαχανικών σε αστικό περιβάλλον, με τη χρήση του υποστρώματος εμπλουτισμένης ελαφρόπετρας OikoLava, που αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την εταιρία ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική Α.Ε., στα πλαίσια σχετικού ερευνητικού προγράμματος.

Κατά τη συνεργασία με το Εργαστήριο Λαχανοκομίας του ΑΠΘ, οι μαθητές ολοκλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2013 με επιτυχία την πρώτη καλλιέργεια, στον υπαίθριο χώρο του σχολείου, με μαρούλι, σπανάκι, ρόκα, άνηθο, μαϊδανό, βασιλικό, ρεπανάκι και κρεμμυδάκι στο υπόστρωμα OikoLava, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου τους. Συνεισφέροντας στην κοινωνική προσφορά της ενορίας Αγίου Δημητρίου Αξιούπολης της Ιεράς Μητρόπολης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, οι μαθητές διέθεσαν μέρος της παραγωγής μαρουλιού στην ενορία τους, η οποία τη διένειμε σε άπορες οικογένειες.

Σε συνέχεια της ερευνητικής τους εργασίας, οι μαθητές εγκατέστησαν στις 5 Φεβρουαρίου 2014 και δεύτερη καλλιέργεια.

Τα απαιτούμενα υλικά και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στην ερευνητική  εργασία των μαθητών ήταν χορηγία των εταιριών:

•ΛΑΒΑ Μεταλλευτική & Λατομική ΑΕ (σάκοι OikoLava με υπόστρωμα εμπλουτισμένης ελαφρόπετρας για παραγωγή  λαχανικών σε αστικό περιβάλλον)

•Netafim Ελλάς και του συνεργάτη της Euroagro στο Κιλκίς (σύστημα στάγδην άρδευσης)

•Agris ΑΕ (σπορόφυτα μαρουλιού)

•Κατάστημα γεωργικών εφοδίων Μαρκόγλου Κωνσταντίνος στην Αξιούπολη (σπόροι των λαχανικών).

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ: Νούλας Νικόλαος

Οι εκπαιδευτικοί του Τομέα: Παπαδοπούλου Παρθένα Γεωπόνος MSc, Μητάκης Απόστολος Γεωπόνος MSc, Ελευθεριάδου Ανδρονίκη Τεχνολόγος Γεωπόνος

Σχολιάστε