My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Στην τελική ευθεία το Μέγαρο

Χρειάσθηκαν δεκαετίες για να δρομολογηθεί «μια κάποια λύση» στο θέμα της στέγασης των Δικαστικών Υπηρεσιών του νομού σε χώρους αξιοπρεπείς και αντάξιους της Δικαιοσύνης. Και χρειάσθηκαν δυόμιση ολόκληρα χρόνια μέχρι να δρομολογηθεί η μίσθωση, κατόπιν συμφωνίας με την Ι.Μητρόπολη Κιλκίς. Κάτι που έγινε οριστικά τον περασμένο Οκτώβριο.

dikastiko-megaro-kilkisΠάντα όμως μεσολαβούσε «κάτι έκτακτο» και η λύση καρκινοβατούσε. Αυτήν τη φορά το «κάτι» ήταν η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και το προεκλογικό κλίμα που επικράτησε άμεσα. Και ως εκ τούτου παρέλυσαν τα πάντα.

Κι ενώ όλα είχαν προχωρήσει κανονικά μεταξύ Υπουργείου Δικαιοσύνης (μέσω της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική») και Εκκλησίας, η υπόθεση κόλλησε κυριολεκτικά στο ποσό των 10 χιλ.ευρώ!

Τόσο ήταν το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί ως αμοιβή στον ιδιώτη μηχανικό ο οποίος θα προχωρούσε στην διαδικασία νομιμοποίησης των κτισμάτων του οικοπέδου των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων όπου εκτός από το πρ.Εκκλησιαστικό Λύκειο, θα έπρεπε να νομιμοποιηθεί και ο Ι.Ναός. Στην ίδια διαδικασία περιελαμβάνεται και η αλλαγή χρήσης του κτηρίου και εν τέλει η έκδοση οικοδομικής αδείας για την πλήρη νομιμότητα στη διαδικασία.

Υστερα από συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς προ το αρμόδιο Υπουργείο, η υπόθεση φαίνεται ότι είχε αίσιο τέλος. Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κοσμάτος διαβεβαίωσε την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ευρ. Αρτόγλου ότι το κονδύλιο διασφαλίσθηκε και οι διαδικασίες θα απεμπλακούν. Θα δοθεί βέβαια μια παράταση πέραν του καταληκτικού χρονικού πλαισίου του Ιουνίου. Και εκτός σοβαρού απροόπτου, από το ερχόμενο Φθινόπωρο η Δικαιοσύνη θα λειτουργεί και θα απονέμεται στο διαμορφωμένο πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο.

Σχολιάστε