My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“Στην κορυφή του κόσμου” με τη Σάσα

Την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Αυγούστου θα προβληθεί στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” η γαλλική παιδική ταινία “Στην κορυφή του κόσμου” (Tout en Haut du Monde), με ώρα έναρξης 9:30 το βράδυ.

Η Σάσα, μία νεαρή αριστοκράτισσα που μεγαλώνει στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύεται τον Μεγάλο Βορρά και αγωνιά για την τύχη του παππού της, του Ολουκίν. Ένας διάσημος επιστήμονας και εξερευνητής της Αρκτικής, που ακόμα όμως δεν έχει επιστρέψει από την τελευταία εκστρατεία του για την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου.

Ο Ολουκίν έχει περάσει το πάθος του για εξερεύνηση και στη μικρή Σάσα, αλλά οι γονείς της, οι οποίοι έχουν ήδη δρομολογήσει τον γάμο της κόρης τους, δεν το εγκρίνουν. Έτσι, η Σάσα επαναστατεί και πάει ενάντια στο πεπρωμένο που της έχουν ορίσει, φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει να βρει τον παππού της στον μακρύ δρόμο για τον Βορρά.

  • Σκηνοθεσία: Remi Chaye
  • Σενάριο: Patricia Valeix,Clair Paoleti,Fabrice de costil
  • Σύνθεση μουσικής: Jonothan Morali
  • Ακούγονται οι ηθοποιοί:Σοφία Παναηλίδου,Λίλα Μουτσοπούλου,Νίκος Νίκας,Νίκος Παπαδόπουλος,Δημήτρης Παπαδάτος,Στέλιος Ψαρούδακης
  • Χώρα: Γαλλία
  • Διάρκεια: 81′
  • Είδος ταινίας :Κινούμενα σχέδια
  • Βραβεία: Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy, Μεγάλο Βραβείο στο Tokyo Anime Award Festival, Βραβείο Κοινού στο COLCOA Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου,Επίσημη Συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο

Το «Στην Κορυφή του Κόσμου» έρχεται να αποδείξει ότι το 2D animation και η κλασική περιπέτεια μπορούν ακόμα να συγκινήσουν. Σε σκηνοθεσία του Ρεμί Σαγιέ και σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιου για Όσκαρ, Ρον Ντάιενς, η ταινία ακολουθεί πιστά τις συμβάσεις της κλασικής αφήγησης και λειτουργεί σε ένα απλό αλλά απόλυτα λεπτομερειακό σχεδιασμό των χαρακτήρων της, τοποθετώντας στο επίκεντρο, την ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο.

Σχολιάστε